Διεθνή

ΕΕ: Έρχονται νομικές κυρώσεις κατά της ομοφοβικής Πολωνίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να σταματήσει με κάθε τρόπο την Anti-LGBTQI πολιτική της Πολωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Πολωνίας λόγω της καταπάτηση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρα.

Όπως γράφει το bloomberg, η κίνηση αυτή, η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, όπως ανέφεραν τέσσερα άτομα εξοικειωμένα με το θέμα, τα οποία ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα.

Η νομική διαδικασία έχει στόχο να ενημερώσει την Πολωνία, ώστε να αλλάξει την ρητορική της. Εάν δεν το πράξει, η ΕΕ θα μπορούσε να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μπορεί να επιβάλει κυρώσεις.

Δύο χρόνια πριν, η πρώτη πολωνική κομητεία αυτοανακηρύχθηκε “απαλλαγμένη από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ” και η ομοφοβική αυτή στάση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ακολούθησαν δεκάδες άλλες κομητείες, δήμοι και περιφέρειες.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 463 ψήφους υπέρ, 107 κατά και 105 αποχές τον περασμένο Μάρτιο, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, διεμφυλικά και διαφυλικά άτομα εντός της ΕΕ, ενώ ξεκαθάρισαν ότι χώρες της Ένωσης που καταπατούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις.

(Επισκέψεις: 119 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend