Κοινωνία

«Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος»

Από ηλεκτροπληξία, κατά τη διάρκεια της δουλειάς,  σκοτώθηκε ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς στο εργοστάσιο «Ήπειρος», το Σάββατο 6 Ιούνη. Την Κυριακή έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο και χτες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 6 έως τις 8 το πρωί. 

Από τα χαράματα της Δευτέρας, συνεργεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας γέμιζαν με συνθήματα την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο «Ήπειρος», απαιτώντας «να μη χυθεί άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών», για να συγκλίνουν όλοι μαζί, στην πύλη του εργοστασίου, γράφοντας το σύνθημα «Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος» και να ξεκινήσει η δίωρη στάση εργασίας από τις 6 έως τις 8 π.μ.

Δεκάδες εργάτες από όλους τους κλάδους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, κατακλύζοντας τον χώρο μπροστά από την πύλη, συμβάλλοντας όλοι στην επιτυχία της στάσης εργασίας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, μέσα σε ένα βαρύ κλίμα, λίγες ώρες πριν γίνει η κηδεία του 29χρόνου Χρήστου Ζορμπά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Άνω Αθαμάνιο Άρτας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και συγγενείς του νεκρού συναδέλφου, που τους συνόδεψε το Εργατικό Κέντρο για να παραλάβουν τα πράγματά του. Στο αίτημά τους όμως να δούνε τον χώρο του ατυχήματος, η διοίκηση όχι μόνο τους αρνήθηκε, αλλά απείλησε να καλέσει και την Αστυνομία!

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει πως «το θράσος τους δεν έχει όρια, που αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού για τον θάνατό του, δεν μπορούσαν να πούνε ούτε ποια ώρα σκοτώθηκε, ούτε αν δούλευε κάποιος άλλος δίπλα του. Αυτή η υποτιθέμενη άγνοια που δηλώνουν, η προσχηματική απαγόρευση έστω και ενός συγγενή να επισκεφτεί το συγκεκριμένο σημείο αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα». Επίσης, το ΕΚ απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του εργαζόμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας και κάθε άλλη αρμόδια αρχή.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 1.072 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend