Διεθνή

Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από δολοφονικά πυρά του Ισραηλινού στρατού

Δύο Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σήμερα από πυρά του Ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της Γάζας, ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο Γιάσερ Σόκαρ, 32 ετών και Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, 29 ετών, είναι τα δύο νέα θύματα της Ισραηλινής θηριωδίας στη Γάζα. Με τους δύο νέους αυτούς ανθρώπους, φτάνουν τους έξι οι νεκροί της μακάβρια λίστας, που άνοιξε από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ. 

Οι δολοφονίες Παλαιστινίων από πυρά των στρατιωτών και της αεροπορίας του Ισραήλ, αλλά και οι επιθέσεις εναντίον αμάχων, έχουν γίνει καθημερινότητα στη δοκιμαζόμενη περιοχή.  

Όμως, ο λαός της Παλαιστίνης συνεχίζει να μάχεται στους δρόμους. Περίπου 2.500 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος σε διαδήλωση στη Δυτική Όχθη, ενώ άλλοι 3.500 συμμετείχαν σε αντίστοιχη στη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα με το Ισραήλ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις από πυρά του Ισραηλινού στρατού, τραυματίστηκαν, περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι. 

«Στη διάρκεια των βίαιων ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον των κύριων υποκινητών», ανέφεραν, σε μια ακόμα κυνική ομολογία τους, αξιωματούχοι του Ισραήλ.  

Την ίδια στιγμή, σχεδόν κάθε βράδυ, Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς, εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ χωρίς να προκαλούν απώλειες. Σε αντίποινα γίνονται αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ, εναντίον κατοικημένων περιοχών. 

 

(Επισκέψεις: 12 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend