Διεθνή

Δολοφόνησε 15χρονο Παλαιστίνιο ο Ισραηλινός στρατός

Ήταν παιδί. Δολοφονήθηκε στα 15 χρόνια του. Δίπλα στον καταυλισμό των προσφύγων που μεγάλωνε. Τα δολοφονικά πυρά Ισραηλινών στρατιωτών του έκοψαν το νήμα της ζωής…

Το …«αδίκημα» του; Υπερασπίστηκε τον καταυλισμό του, από τις επιδρομές του Ισραηλινού στρατού. Ο Αρκάν Μιζχέρ πέθανε από μια σφαίρα στο στήθος. Μια σφαίρα από τις πολλές που έριξαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια της επιδρομής τους στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η δολοφονία του νεαρού Παλαιστινίου, σύμφωνα με Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έγινε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ο ισραηλινός στρατός με δική ανακοίνωσε επιβεβαίωσε κυνικά ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο “υπόπτους”, αποφεύγοντας όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.

“Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών”, ισχυρίστηκε προκλητικά ο Ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του. «Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών«, πρόσθετε στην ανακοίνωση. Άλλη μια δολοφονία, άλλο ένα έγκλημα μπήκε στη «λίστα» των δολοφονικών επιδρομών των Ισραηλινών, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει “υπόπτους”… 

Η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, υλοποιώντας τους ευρύτερους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend