Διεθνή

Διπλό χτύπημα στο Λονδίνο παραμονές εκλογών

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 48 διακομίστηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία. 

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών έπεσαν οι τρεις δράστες που έριξαν φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια μαχαίρωσαν ανθρώπους που είχαν βγει στην αγορά Μπόροου Μάρκετ. Με προφανή στόχο να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε το λευκό κλειστό φορτηγάκι κινούνταν με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν την ώρα που το όχημα ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και τους χτύπησε. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε στην κλήση που έλαβε για το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου στις 22:08 (00:08 την Κυριακή ώρα Ελλάδας).

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το φορτηγό και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην κοντινή γνωστή αγορά Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια, ενώ στη συνέχεια ένοπλοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. «Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση»

Φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα αποδείχθηκε πως ήσαν ψεύτικα», σύμφωνα με αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής. Οι άνδρες είχαν ζωστεί με κυλινδρικού σχήματος αντικείμενα, που έμοιαζαν με μεταλλικά κουτάκια. Το πτώμα του ενός εικονίζεται σε φωτογραφικό υλικό, στο έδαφος, έξω από την παμπ Wheatsheaf. Άλλος ένας άνδρας, που φέρεται να ήταν ο δεύτερος δράστης, εικονίζεται πεσμένος στο έδαφος σε μικρή απόσταση.

Επίθεση και στο Βόξολ

Ένα άλλο περιστατικό αναφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα στο Βόξολ, σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων στην αγορά του Μπόροου, όπου αρχικά φέρεται να ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η αστυνομία στη συνέχεια- κάνοντας έκκληση στον κόσμο να προφυλαχθεί και να αναφέρει ύποπτες κινήσεις- ανακοίνωσε στο twitter ότι σπεύδει στο Βόξχολ, στις νότιες όχθες του Τάμεση, σε ένα τρίτο περιστατικό, αναφέροντας και εκεί 

Λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι το περιστατικό στο Βοξχολ ήταν μαχαίρωμα που δεν σχετίζεται με τις άλλες δυο επιθέσεις.  

Δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι άκουσαν ισχυρούς κρότους, που θα μπορούσαν να είναι ελεγχόμενες εκρήξεις από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας.

 

Πηγή: efsyn.gr – Συνεχής ενημέρωση εδώ
(Επισκέψεις: 24 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend