Πολιτική

Δήλωση του Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Προκρίνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης του στην υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ και συντασσόμενος πλήρως με την πολιτική στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε γραπτή τοποθέτηση. 

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωση του απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

H γραπτή δήλωση του Κώστα Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

(Επισκέψεις: 1.492 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend