Κοινωνία

Δίκη δολοφονίας Σαχζάτ Λουκμάν: “Έρχονται στη χώρα μας και μπαίνουν στα σπίτια μας. Καλά δεν του κάναμε;”

Αποκαλυπτική ήταν η σημερινή (14/1/2019) μαρτυρία αστυνομικού που συνέλαβε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο λίγα λεπτά μετά την ανθρωποκτονία στα Πετράλωνα, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι σε συνομιλία στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων ανάμεσα στους δράστες και στον ίδιο, όταν τους ρώτησε τι είχε συμβεί, αυτοί απάντησαν: “Ναι, έχουμε εμπλακεί σε επεισόδιο με έναν αλλοδαπό… Καλά δεν του κάναμε; Αφού μπαίνουν στα σπίτια μας… Έχουν έρθει στη χώρα μας, μας ληστεύουν, μας κάνουνε κακό…. Καλά δεν του κάναμε;”.

Η μαρτυρία αυτή – που σημειωτέον εισφέρεται για πρώτη φορά – έπεσε σαν βόμβα στο δικαστήριο, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε ότι το κίνητρο της δολοφονίας Λουκμάν ήταν ρατσιστικό. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης προσπάθησαν να αναγκάσουν τον αστυνομικό να ανακαλέσει τη μαρτυρία του με πλήθος ερωτήσεων, αλλά ο μάρτυρας δεν άλλαξε την κατάθεσή του.

Θα ακολουθήσει ανάρτηση με αναλυτικότερες πληροφορίες. Το δικαστήριο, αφού εξέτασε συνολικά τέσσερις αστυνομικούς, διέκοψε για τις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: jailgoldendawn.com

(Επισκέψεις: 834 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend