Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πίσω από τα «δε θυμάμαι, δεν γνωρίζω» του μάρτυρα αστυνομικού, φάνηκε το οργανωμένο σχέδιο για τη δολοφονία Φύσσα

Από τις επίμονες ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής φάνηκε ο προσχεδιασμός της επίθεσης των χρυσαυγιτών με στόχο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Από τα «δε θυμάμαι, δεν γνωρίζω» του μάρτυρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Δημ. Μπάγιου που κλήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μαζί με άλλους αστυνομικούς, να μεταβεί στην Τσαλδάρη, χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Και αυτός ο αστυνομικός έφθασε στο σημείο της δολοφονίας, όπως είπε, όταν ο Φύσσας είχε μαχαιρωθεί.

Αν και για ακόμη μία φορά ο μάρτυρας προσπάθησε να «κρατήσει» για τον εαυτό του τον ρόλο κυρίως του παρατηρητή, ότι δηλαδή για αυτόν ακριβώς τον σκοπό είχε κληθεί από το Κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, όπως φάνηκε από όσα κατέθεσε και από τις παρατηρήσεις εισαγγελέα και πολιτικής αγωγής προς τον μάρτυρα δεν το έκανε σωστά…

Αναδείχθηκε και από την κατάθεση του συγκεκριμένου αστυνομικού ότι δεν συνέλαβαν ούτε καν προσήγαγαν έστω κι έναν, από τα 50 άτομα που αναγνώρισαν ως χρυσαυγίτες, κάνοντας λόγο για μαυροντυμένους, κοντοκουρεμένους και κάποιους φουσκωτούς. 

Αναδείχθηκε το προσχεδιασμένο της επίθεσης

Πάντως  από τις επίμονες ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής φάνηκε ο προσχεδιασμό της επίθεσης των χρυσαυγιτών με στόχο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Από τους 50, οι 15 με 20 αποσπάστηκαν και έτρεχαν προς την ίδια κατεύθυνση, οι τέσσερις πέντε επιτιθέμενοι στον Φύσσα έμοιαζαν και αυτοί με τους άλλους 50. Δεν νομίζω να βρέθηκαν τυχαία αυτά τα άτομα εκεί. Κάποιος τους κάλεσε….» απάντησε χαρακτηριστικά. Κατέθεσε επίσης ότι το σήμα από το Κέντρο επιχειρήσεων επιβεβαιώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ανέφερε για «50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στην καφετέρια κοράλι»… Επίσης να σημειωθεί ότι ξεκίνησε να καταθέτει και ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Ανδρ. Μπιάγκης.

Στο ίδιο μοτίβο με τους συναδέλφους του «δεν είμαστε εμείς γι’ αυτή τη δουλειά»… και ο εν λόγω αστυνομικός που κλήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μαζί με άλλους αστυνομικούς να μεταβεί στην Τσαλδάρη, ενώ ήταν και ο μοναδικός που έφερε βαρύ οπλισμό, υποπολυβόλο Μ5.

Επιβεβαίωσε το σήμα για τα 40 – 50 άτομα που κατευθύνονταν στην καφετέρια Κοράλι κοντοκουρεμένα και με σκουρόχρωμα ρούχα, δεν είδε όμως τα ρόπαλα…

Το οργανωμένο της επίθεσης με τα 15 – 20 άτομα που αποσπάστηκαν από τους 50 «φωνάζοντας και βρίζοντας προς τα κάπου» και με τα τρία άτομα που είδε γύρω από τον Φύσσα που τον κρατούσαν, το επιβεβαίωσε επί της ουσίας, αναφέροντας ότι και «οι τρεις είχαν την ίδια αμφίεση». Νωρίτερα έκανε λόγο για αυτούς τους τρεις ότι ήταν «μέρος αυτής της παρεξήγησης, αλλά άλλη πράξη όπως αποδείχτηκε και μετά».

Ήξερε για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, σε λαχαναγορές και από το κοινοβούλιο. Μάλιστα όπως είπε είχαν κληθεί από την υπηρεσία  να πάνε να δούνε τι γίνεται σε επίθεση στο Πέραμα, να δώσουν κάποια εικόνα (σ.σ. δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ). «Μας είπαν από το κέντρο να προσέχουμε…» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε ένταση με την έδρα να αποχωρεί, αφού οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών διέκοπταν συνέχεια τον συνήγορο υπεράσπισης Θεόδ. Θεοδωρόπουλο προσπαθώντας να τον αποτρέψουν να κάνει τις ερωτήσεις για το οργανωμένο της επίθεσης των χρυσαυγιτών.

Την Πέμπτη η δίκη των έξι αντιφασιστών

Την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα γίνει η δίκη στα δικαστήρια του Πειραιά, σε μια προσπάθεια θυματοποίησης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή,  έξι αντιφασιστών που συνελήφθησαν στις 6/5/2018.

Οι «6» δικάζονται με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, καθώς οι ίδιοι υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες και μπουκάλια από χρυσαυγίτες , έξω από το δουλεμπορικό γραφείο – «σωματείο» στο Πέραμα!

Μαζί τους δικάζονται και 3 χρυσαυγίτες-τραμπούκοι που τους επιτέθηκαν.

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις