Πολιτική

Δικάσιμος στις 25 Απριλίου – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες – Μαζική η συγκέντρωση στα δικαστήρια

Μαζική διαδήλωση στην Ευελπίδων ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές καθώς σήμερα παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι δύο διαδηλωτές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Με συνθήματα όπως «Ο νόμος και η τάξη των αφεντικών, θα τσακιστεί από το δίκιο των εργατών», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς αφεντικά», οι διαδηλωτές απαίτησαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών. 

Η δίκη αναβλήθηκε για την Τετάρτη 25 Απρίλη, προκειμένου να προσκομιστεί όλο το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει το ανυπόστατο και ψευδές των κατηγοριών. Οι δύο νέοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι οποίοι βγήκαν από την αίθουσα, με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές τους συλληφθέντες

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι και μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα όπως

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» 

έφθασαν οι συλληφθέντες στο χώρο των δικαστηρίων. 

Προκλητική η στάση της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε, να εμποδίσει τον κόσμο να μπει στην αίθουσα του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελειοδικείου, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. 

Διαρκής η διαδήλωση έξω από το κτίριο με συνθήματα 

Έξω από το κτίριο η διαδήλωση είναι συνεχής και τα συνθήματα από τους συγκεντρωμένους «πέφτουν βροχή» στέλνοντας το μήνυμα:  «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, όλοι στον αγώνα με πάλη ταξική»«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»«Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», και «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη».

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας άσκησε στους δύο νέους ποινική δίωξη με τις εξής ψευδείς, ανυπόστατες αλλά και βαρύτατες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Την καταδίκη τους για το όργιο καταστολής και τη σύλληψη των δύο νεαρών έχουν εκφράσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, και δεκάδες άλλοι φορείς.

Πηγή: 902.gr

 
(Επισκέψεις: 52 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend