Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Δικαίωση 3368» – ένα ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021 στις 7:00 μ.μ. στο STUDIO new star art cinema

Πρεμιέρα της ταινίας «Δικαίωση 3368», της Ισμήνης Σακελλαροπούλου. Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς. ΤΕΤΑΡΤΗ..

Πρεμιέρα της ταινίας «Δικαίωση 3368», της Ισμήνης Σακελλαροπούλου. Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/12/2021 στις 7.00 μ.μ.
στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new star art cinema, 
Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα
.

“ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3368”

Ένας κόσμος που μάχεται, δεν συνθηκολογεί και επιμένει να αγωνίζεται για δικαιοσύνη. Μετά από ενδελεχή ιστορική έρευνα και μέσα από την μυθοπλαστική αλλά ρεαλιστική προβολή μιας πραγματικής συνθήκης, ολοκληρώθηκε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο “ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3368” σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου. Μια παραγωγή της Medea Pictures με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και την επιστημονική υποστήριξη του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Η “ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3368” παρουσιάζει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων που απασχολεί για χρόνια τη χώρα και κυρίως τους απογόνους των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής με αφορμή το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα.

Ο τίτλος του έργου αφορά την εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων Περικλή Σακελλαρόπουλου που μαζί και με άλλους δικηγόρους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τις εκατοντάδες αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος φτάνοντας ως τον αριθμό της αίτησης 3.368.

 Όλες οι αγωγές συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις τόμους, για να αποτυπωθούν με κινηματογραφικό τρόπο σε αυτό το έργο, θυμίζοντας πως δεν αποτελούν άψυχα νομικά έγγραφα οικονομικών διεκδικήσεων αλλά μια ιστορική πηγή, μια αναλυτική καταγραφή ενός δράματος και παράλληλα ενός αγώνα κοινωνικού, πολιτικού, δικαστικού, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στο τραγικό έτος 1943 και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου όπου έλαβε χώρα η “Επιχείρηση Καλάβρυτα”.

Η προβολή της ταινίας θα πλαισιωθεί από εκδήλωση με τους εξής ομιλητές:

1.– Σακελλαροπούλου Ισμήνη (σκηνοθέτης και σεναριογράφος)
2.– Γιώργος Δημόπουλος (διασωθείς – επιβιώσας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος)
3.– Ερμείδης Χαρίλαος (Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και εκλεγμένο μέλος της Γραμματείας του ΕΣΔΟΓΕ)
4.– Αρζόγλου Κώστας (Ηθοποιός – Αφηγητής του έργου )
5.– Συγγελάκης Αριστομένης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,  Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.)
6.– Κοσσυβάκης Βελισσάριος (διανομέας NEW STAR).

Θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Heike Hänsel, π. μέλους της Bundestag (Die Linke). 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Σημείωση:

ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, οι κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν με  self test  24 ωρών. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Το έργο θα προβληθεί σε Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ στην Ελλάδα από τις 9/12/2021 σε ΔΙΑΝΟΜΗ NEW STAR στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new star art cinema.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις