Ακούσαμε το νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αναφέρεται (κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου) στο «λιτό βίο», υπέρ του οποίου είναι η κυβέρνηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν «ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδα τους»…

Αν δεν πρόκειται για κάποιο ατυχές λογοπαίγνιο, η δήλωση του κ. Βαρουφάκη συνιστά σήμα κινδύνου για τους εργαζόμενους, οι οποίοι (όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα) επένδυσαν στο ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες τους ότι κάπου εδώ θα σταματήσει αυτή η κατηφόρα προς την εξαθλίωση.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόβλημα της φτώχειας δεν είναι αποτέλεσμα της «ντόλτσε βίτα» που ζούσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια… Είναι κατ΄ εξοχήν πρόβλημα κατανομής του πλούτου που ενώ παράγεται από τους εργαζόμενους, αυτοί τελικά  παίρνουν το διαρκώς μικρότερο κομμάτι.

Για να το πούμε διαφορετικά: Η πείνα του άνεργου εργάτη, η πείνα των παιδιών του, είναι τελείως διαφορετική από την πείνα της κυρίας των Βορείων Προαστίων που υποβάλλει τον εαυτό της σε σκληρή δίαιτα για να χάσει τα… περιττά κιλά.

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend