Κοινωνία

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Ρώμη για τους πρόσφυγες – μετανάστες

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο. Την συγκέντρωση και πορεία οργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Κλαυθμώνος με τη συμμετοχή και της ΠΑΣΕΒΕ (Επαγγελματοβιοτέχνες – Εμποροι), της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών), της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή Ειρήνης) και της Ελληνικής Eπιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό καταγγελίας στο μπαλκόνι των γραφείων.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ εκφράζει τη θλίψη της και την οργή της για τα εκατοντάδες νέα θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο τις τελευταίες ώρες στη θάλασσα της Μεσογείου, που μετατρέπεται καθημερινά  σε νεκροταφείο ψυχών. Κι όσοι καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί στη στεριά καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές. Ανάμεσα σ’ αυτούς χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά, άλλες που γεννάνε μέσα στα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα αναζητώντας μια ανθρώπινη ζωή γι αυτές και τα παιδιά τους. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης  πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.  Δικό τους δημιούργημα είναι οι « τζιχαντιστές».

Και καταλήγει: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, ιδιαίτερα στις γυναίκες με τα παιδιά τους. Κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της χρειάζεται να εκφράσει με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη της, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται».

Την ίδια ώρα, παράλληλη συγκέντρωση οργάνωνε στη Ρώμη η USB Ιταλίας (Unione Sindacale di BaseΕνωση Συνδικάτων Βάσης) μπροστά από το Κοινοβούλιο.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend