Βιντεοθήκη Πολιτική

Δεν θα περάσει ο ναζισμός – Ο λαός μαζί με τον Κώστα Πελετίδη

«…συνεχίζουμε δυνατά, όλοι μαζί, για να πετύχουμε στο τέλος αυτό το οποίο θέλουμε όλοι. Μια κοινωνία στην οποία θα λειτουργούμε όπως πρέπει και όπως γνωρίζουμε. Χωρίς να έχουμε Καλάβρυτα, χωρίς να έχουμε Δίστομο…».

Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Πελετίδης απευθύνθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια της Πάτρας.  

Οι εικόνες και τα αμέτρητα μηνύματα και ψηφίσματα συμπαράστασης απ’ όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη απάντηση στους ναζί. Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται για παράβαση καθήκοντος, επειδή (το 2015 μπροστά στις βουλευτικές εκλογές), μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Παλιότερα υπήρξε άρνηση δοθούν στοιχεία στους ναζί για τα μικρά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς. 

Η προσέλευση του κόσμου δείχνει πως «το θέμα δεν είναι πως σήμερα δικάζεται ο δήμαρχος Πατρών, σήμερα δικάζεται το σύνολο του πατραϊκού λαού, το οποίο δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις που έχει ζήσει η ανθρωπότητα την παρουσία τους». Στην ερώτηση «τι περιμένετε από το δικαστήριο» απάντησε:  «Το καθήκον του, το οποίο είναι να σταθεί με τον ελληνικό λαό, με τον πατραϊκό λαό, με τις αξίες τις πανανθρώπινες».

Η δίκη του δημάρχου Κώστα Πελετίδη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

 

 

 

 

(Επισκέψεις: 31 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend