Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι εξορύξεις αντιμονίου τα “νέα Τέμπη” της Χίου για τα κέρδη των κολοσσών και τα πολεμικά τους σχέδια»!

Τεράστια συγκέντρωση στη Χίο ενάντια στην εξόρυξη αντιμονίου. Περισσότεροι από 100 φορείς έχουν ταχθεί ενάντια στην καρκινογόνα εξόρυξη αντιμονίου, ενώ στάσεις..

Τεράστια συγκέντρωση στη Χίο ενάντια στην εξόρυξη αντιμονίου.

Περισσότεροι από 100 φορείς έχουν ταχθεί ενάντια στην καρκινογόνα εξόρυξη αντιμονίου, ενώ στάσεις εργασίας είχαν προκηρύξει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Στην αρχή της συγκέντρωσης διάβασαν τα ονόματα των 24 εργατών που πέθαναν από καρκίνο όταν δούλευαν στα ορυχεία αντιμονίου του Μποδοσάκη τη δεκαετία του ’60, ενώ στο ψήφισμα της συγκέντρωσης μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Εδώ και τώρα να καταδικαστεί από την Περιφέρεια με ξεκάθαρη απόφαση η απόπειρα εξόρυξης/καταστροφής του νησιού! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον, με την τοποθέτηση επιστημόνων, γιατρών, μεταλλειολόγων, περιβαλλοντολόγων και όσων γνωρίζουν το θέμα από πρώτο χέρι, ότι η εξόρυξη αντιμονίου θα επιβαρύνει την περιοχή και την υγεία όλων των κατοίκων και όχι μόνο», ενώ τονίζεται ότι «Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι εξορύξεις αντιμονίου τα “νέα Τέμπη” της Χίου για τα κέρδη των κολοσσών και τα πολεμικά τους σχέδια!»

Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από τους φορείς.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει την Αμανή σε καρκινογόνο νταμάρι! Δεν θα επιτρέψουμε τη καταστροφή του νησιού μας! Το χρωστάμε στο δικό μας παρόν, στο παρελθόν των προγόνων μας, στο μέλλον των παιδιών μας» τόνισε ο Παναγιώτης Νικήτας, πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ της Χίου.

Πρόσθεσε πως οι εξελίξεις επιτάσσουν για τους ιμπεριαλιστές «την μετατροπή των οικονομιών σε πολεμικές οικονομίες, όπως διατυμπανίζουν υψηλότατοι αξιωματούχοι σε ΝΑΤΟ, ΕΕ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, και όπου εκεί ορυκτά όπως το αντιμόνιο παίζουν κυρίαρχο ρόλο» και υπογράμμισε πως «όλοι οι Χιώτες ενωμένοι μια γροθιά μπαίνουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του νησιού μας! Ή τα κέρδη τους ή το νησί μας! Δεν συμβιβαζόμαστε! Δεν υποχωρούμε! Μαζί πολεμάμε! Μαζί θα νικήσουμε».

Σε ψήφισμά του το Εργατικό Κέντρο Σάμου τάσσεται στο πλευρό του λαού της Χίου που απαιτεί να σταματήσει κάθε σκέψη για εξόρυξη αντιμονίου στο νησί. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις