Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δεν έχουμε αστυνομοκρατία επειδή δεν διαδηλώνει ο Χρυσοχοΐδης!

Απίθανες και προκλητικές απαντήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό (βίντεο)

«Κύριε Παφίλη, αν αυτό το ζοφερό κλίμα και αντιδημοκρατικό περιβάλλον που περιγράψατε υπήρχε κιόλας, πραγματικά εγώ δεν θα ήμουν υπουργός..

«Κύριε Παφίλη, αν αυτό το ζοφερό κλίμα και αντιδημοκρατικό περιβάλλον που περιγράψατε υπήρχε κιόλας, πραγματικά εγώ δεν θα ήμουν υπουργός και πιθανότατα θα διαδηλώναμε και οι δύο μαζί στους δρόμους», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την αστυνομοκρατία και την καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. 

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από τον 902.gr (βίντεο παρακάτω). 

Tην κρατική βία και καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών διαδηλώσεων, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Κατήγγειλε την κυβέρνηση, καθώς χτυπά τις διαδηλώσεις των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της τα οποία τσακίζουν τη ζωή τους, αλλά και τους φοιτητές που διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών τους, όπως στην Αθήνα αλλά και πρόσφατα στο ΑΠΘ.  Αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε ότι έχει τρεις στόχους: Να φορτώσει στον λαό και κυρίως στη νεολαία τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, να φιμώσει τον λαό που διαμαρτύρεται γιατί τσακίζονται τα δικαιώματά του και να εφαρμόσει την πολιτική της ΕΕ που περιγράφεται αναλυτικά και στη «Λευκή Βίβλο» που παρουσίασε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είναι μαύρη και με την οποία το σύστημα παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς αυξάνεται.

 

Επισήμανε ότι ο προσανατολισμός της Αστυνομίας είναι το χτύπημα του μαζικού – λαϊκού κινήματος και όχι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει τις εντολές στις ομάδες κρούσης να επιτίθενται στον κόσμο, να κόβουν πρόστιμα στις οικογένειες που βγαίνουν βόλτα, να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές. Θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, έθεσε συγκεκριμένο ερώτημα «Πόσους ελέγχους και πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει η Αστυνομία σε επιχειρήσεις για τη μη εφαρμογή των μέτρων;», αποκαλύπτοντας ότι η πολιτική της δεν αγγίζει τους επιχειρηματίες. Όπως δεν έκανε τίποτα και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των νοσοκομείων, των σχολείων, των Πανεπιστημίων, με συγκεκριμένες προτάσεις που ζητούν φορείς, σωματεία κι έχει καταθέσει επανειλημμένα και το ΚΚΕ. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί βλέπει πως χιλιάδες πεθαίνουν από τον κορονοϊό, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες, οι κλινικάρχες και άλλοι  θησαυρίζουν από την πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά.  Ο Θαν. Παφίλης επισήμανε ότι οι εικόνες που είδαμε και στη Ν. Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα ούτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είναι κυβερνητική κατεύθυνση, με σχέδιο και πρόγραμμα και κάλεσε την κυβέρνηση να διαλύσει την ομάδα κρούσης, αλλά και να αντιμετωπίσει διάφορες φασιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία και υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές.

Προκλητικός ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κρατική καταστολή εκ μέρους της κυβέρνησης! Με πρόσχημα την καταδίκη των φαινόμενων βίας στη Ν. Σμύρνη και επικαλούμενος την ΕΔΕ που διεξάγεται, ισχυρίστηκε πως δεν ασκείται κρατική καταστολή στη χώρα μας, ενώ σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είπε πως στην Ελλάδα «έχουμε τα λιγότερα και πιο ήπια μέσα καταστολής»! Λέγοντας ότι οι συγκρούσεις μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών είναι λίγες, επισήμανε ότι δεν στοιχειοθετείται κρατική καταστολή με έναν μικρό αριθμό συμβάντων.

Αναφέροντας τον αριθμό των ελέγχων που έχουν γίνει σε εργασιακούς χώρους, δεν είπε κουβέντα για το αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα, αφού δεν έχουν επιβληθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ από τους ελέγχους που έχουν γίνει στους δρόμους: Στις επιχειρήσεις έχουν γίνει 72.000 έλεγχοι και στον κόσμο 12 εκατομμύρια έλεγχοι!

Στη δευτερολογία του, ο Θανάσης Παφίλης σχετικά με τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη επισήμανε τις ευθύνες κυβέρνησης και Αστυνομίας, γιατί ενώ η τελευταία γνώριζε πως θα συμμετείχαν χούλιγκανς, δεν έκανε τίποτα για να τους αποτρέψει. Εδώ και πολλά χρόνια, το παιχνίδι είναι στημένο, υπάρχουν κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που στήνουν τα επεισόδια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Καταλήγοντας τόνισε πως η πολιτική της καταστολής των λαϊκών αγώνων είναι διαχρονική και είναι συνυφασμένη με το σύστημα που υπηρετούν τα αστικά κόμματα, προσθέτοντας ότι η ταξική πάλη δεν θα σταματήσει, οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά που τους επιβάλλεται. Θα ξεσηκωθούν και το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους, με οργανωμένη απειθαρχία παντού.  

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις