Κοινωνία

Covid-19: Σε αναστολή δυο τμήματα δημοτικού σχολείου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Σε αναστολή τέθηκαν τα δυο  πρώτα σχολικά τμήματα από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα στο 50% +1 των μαθητών των τάξεων.

Πρόκειται για το τμήμα Β2 (Δευτέρα Τάξη) και το Γ2 (Τρίτη Τάξη) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη.

Στο τμήμα Β2 του σχολείου καταγράφηκαν την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη  11 θετικά κρούσματα στα 20 παιδιά και ανεστάλη η λειτουργία του μέχρι  τις 30 Σεπτέμβρη. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, διαπιστώθηκαν 12 κρούσματα στα 23 παιδιά του Γ2 τμήματος με συνέπεια το τμήμα να διακόψει τη λειτουργία του μέχρι την 1 Οκτώβρη.

Στο σχολείο έχουν καταγραφεί και άλλα κρούσματα και σε άλλες τάξεις, αλλά είναι κάτω από το 50%+1  και με βάση με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα παραμένουν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα μέσα σε τμήμα, τότε απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες τότε απομονώνεται και το τμήμα δεν κλείνει.

Ενα σχολικό τμήμα αναστέλλει την δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν στους μαθητές του εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1.

(Επισκέψεις: 66 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend