Κοινωνία

Χτύπησαν με χημικά και αύρες την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Με χημικά και αντλίες νερού επιτέθηκαν οι δυνάμεις καταστολής στη δυναμική και μαζική πορεία των εκπαιδευτικών. 

Η αστυνομία είχε μπλοκάρει το πλήθος αρχικά  στην Οθωνος και αφού αρχικά δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να βγουν στη Βουλή στην συνέχεια επιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών με χημικά και αύρες. 

 

 

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών γίνεται ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους από το υπουργείο Παιδείας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού, προσέφυγαν στα δικαστήρια, αξιοποιώντας τις κατάπτυστες προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη, για να βγάλουν την απεργία – αποχή ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη. Η επόμενη κίνηση των Ομοσπονδιών είναι να προσφύγουν απέναντι στην απόφαση ζητώντας έφεση άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο η απεργία θα είναι σε ισχύ μέχρι να τελεσιδικήσει.

Πίσω από τα πανό των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ βρίσκονται τα μαχητικά μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί ξεκαθαρίζουν ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Συνθήματα όπως «απεργία αποχή, σε όλα τα σχολεία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία» και «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά» εναλλάσσονται συνεχώς, καθώς η πορεία κατευθύνεται προς την Βουλή.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από τον κλάδο».

 

 

(Επισκέψεις: 2.328 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend