Κοινωνία

Χωρίς δάσκαλο το Δημοτικό στο Καστελόριζο

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας στην καταγγελία

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το ότι δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος στο Δημοτικό σχολείο στο Καστελόριζο προχώρησε η κάτοικος και λυκειάρχης, κ. Μπέτυ Μούζακ.

«Αυτό που έχει γίνει φέτος στο Δημοτικό είναι άνευ προηγουμένου, δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Realfm 97,8 και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Η Διεύθυνση από τη Ρόδο έστειλε εκτάκτως ένα δάσκαλο με απόσπαση από την Χάλκη, ίσα-ίσα για να ανοίξει το σχολείο, να γίνει ένας αγιασμός για να μην λένε ότι δεν υπάρχει δάσκαλος στο νησί».

Την ίδια ώρα η κ. Μουζάκ τόνισε, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ότι το σχολείο είναι τριθέσιο και σε αυτό υπάρχουν 20 παιδάκια. «Πρέπει να περιμένουμε τώρα τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για να τοποθετηθεί ένας δάσκαλος, δύο, τρεις.

Πέρσι ήταν τρεις δάσκαλοι και ήταν στην ώρα τους και οι τρεις. Ο δάσκαλος από τη Χάλκη θα καθίσει μέχρι να έρθει έστω ένας δάσκαλος για να βγάλει τη χρονιά», κατέληξε.

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας 

Στην καταγγελία απάντησε, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας: «το σχολείο λειτουργεί κανονικά, έγινε κανονικά χθες και ο αγιασμός. Αυτό που συνέβη είναι ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν είχε δείξει προτίμηση να πάει στο Καστελόριζο οπότε κάναμε αυτό που έπρεπε: διαθέσαμε εκπαιδευτικό από τη Χάλκη και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προσλήψεις τριών αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Μίλησα προσωπικά και με τον εν λόγω εκπαιδευτικό και με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην περιοχή και όλα βαίνουν καλώς».

 

(Επισκέψεις: 346 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend