Αθλητισμός Διεθνή Κοινωνία Πολιτική

Χαρδαλιάς για Γαλατάσαραϊ: Αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test, έδωσα εντολή να τους απαγορευθεί η είσοδος

Αποχώρησε από την Ελλάδα χτες η Γαλατασαράι, η οποία σήμερα  θα έδινε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τον Ολυμπιακό. Η τουρκική ομάδα αρνήθηκε να υποβληθούν οι παίκτες της σε rapid test μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος, επιδιώκοντας να γίνουν αποδεκτά τα μοριακά τεστ που είχαν διενεργηθεί στην Τουρκία. Η Γαλατασαράι διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός και τελικά αποχώρησε από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά, με δική του εντολή απαγορεύτηκε η είσοδος στην αποστολή της τουρκικής ομάδας  από τη στιγμή που τα μέλη της αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test όπως προβλέπεται σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία.

Στην χτεσινοβραδινή ανακοίνωση του ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρει: «Ο αυριανός (σσ: σημερινός) φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της”.

(Επισκέψεις: 1.502 φορές, όπου 2 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend