Πολιτική

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Ψηφίστε Δήμα!»

Ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις συνιστά η δήλωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία σήμερα το μεσημέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην Επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό»!

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν από Ιταλούς και Γάλλους δημοσιογράφους, που διαμαρτυρήθηκαν για την χωρίς προηγούμενο παρέμβαση της Κομισιόν στα εσωτερικά μιας χώρας μέλους, η Ανίκα Μπράιτχαρτ επέμεινε στη δήλωση της.

H πλήρης δήλωση της  κ. Μπράιτχαρτ έχει ως εξής: 

«Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

» Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές.

» Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην Επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».

(Επισκέψεις: 10 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend