Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μπανάνα ή μπανανόφλουδα;

1. Αν το ερώτημα είναι ναι ή όχι στα μέτρα… ΝΑΙ θα πει κλοπή 12 δισ. ΟΧΙ θα πει κλοπή..

1. Αν το ερώτημα είναι ναι ή όχι στα μέτρα…

ΝΑΙ θα πει κλοπή 12 δισ.

ΟΧΙ θα πει κλοπή 8 δισ.

ΝΑΙ θα ψηφίσουν διάφοροι ,ας πούμε ,Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες.

ΟΧΙ θα ψηφίσουν διάφοροι ,ας πούμε , Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι.

ΝΑΙ θα ψηφίσουν οι μεγαλοκαρχαρίες και τα μονοπώλια μαζί με τους πολιτικούς τους υπαλλήλους και τα τσιράκια τους , ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , Ποτάμι.

ΟΧΙ θα ψηφίσουν οι μεγαλοκαρχαρίες και τα μονοπώλια μαζί με τους νέους πολιτικούς τους υπαλλήλους και τα νέα τσιράκια τους σε ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.

ΝΑΙ θα πει νεοφιλελευθερισμός , αλλά καπιταλισμός.

ΟΧΙ θα πει σοσιαλδημοκρατία , αλλά καπιταλισμός.

ΝΑΙ θα πει καπιταλισμός με μαστίγιο.

ΟΧΙ θα πει καπιταλισμός με καρότο.

ΝΑΙ θα πει τρόικα.

ΟΧΙ θα πει θεσμοί.

ΝΑΙ θα πει τα ίδια με τους ίδιους.

ΟΧΙ θα πει τα ίδια με τους άλλους.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ, ο λαός θα είναι και πάλι στο περιθώριο.

Κυβέρνηση και παπαγαλάκια λένε ότι το ΝΑΙ είναι ύμνος στην ΄΄κατοχή΄΄ , τους δωσίλογους , την κλοπή του ελληνικού λαού.

Κυβέρνηση και παπαγαλάκια λένε ότι το ΟΧΙ είναι αντίσταση.

Ότι η κλοπή 8 αντί 12 δισ. που αυτοί προτείνουν, είναι αξιοπρέπεια.

Ότι η λιγότερη εξαθλίωση που αυτοί προτείνουν, είναι πατριωτισμός.

Ότι η λιγότερη φτώχεια που αυτοί προτείνουν, είναι αριστερή.

Ε, λοιπόν , η σαπίλα τους δεν έχει πάτο. Η ξεφτίλα τους δεν έχει όριο. Ο κατήφορος όμως , δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός. Είναι απλώς κατήφορος.

Ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ.

Πατριωτισμός είναι να μην πτωχεύσει ο λαός.Τελεία και παύλα.

2. Αν το ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρω.

ΝΑΙ θα πει Ευρωπαϊκή Ένωση , καπιταλισμός , αγορές , φτώχεια , απολύσεις , λουκέτα με ευρώ για νόμισμα.

ΟΧΙ θα πει Ευρωπαϊκή Ένωση , καπιταλισμός , αγορές , φτώχεια , απολύσεις , λουκέτα αλλά με άλλο νόμισμα.

ΝΑΙ θα πει Μάαστριχτ , ΚΑΠ , Λισαβώνα , Μπολώνια , Μπολκενστάιν με ευρώ για νόμισμα.

ΟΧΙ θα πει Μάαστριχτ, ΚΑΠ , Λισαβώνα , Μπολώνια , Μπολκενστάιν αλλά με άλλο νόμισμα.

Το χρήμα είναι το γενικό ισοδύναμο , ο καθρέφτης της οικονομίας. Είτε αλλάξει το νόμισμα είτε όχι , είτε αλλάξει ο καθρέφτης είτε όχι, δεν θα αλλάξει και η εικόνα στον καθρέφτη. Δεν θα αλλάξει η ανισόμετρη ανάπτυξη των οικονομιών των κρατών-μελών , δεν θα αλλάξει η φτώχεια ούτε η ανεργία. Ο μισθός…Βουλγαρίας ή Ταϋλάνδης είναι αστείος είτε μετριέται σε ευρώ είτε σε δραχμή είτε σε …Baat!!Τα 2,5 εκατομμύρια που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ξέρουν πολύ καλά ότι το 0 που έχουν στην τσέπη είναι 0 είτε μετριέται σε ευρώ είτε σε λίρες.Όσο η εξουσία και η οικονομία είναι στα χέρια των αφεντικών, εργαλείο στα δικά τους χέρια θα΄ναι το νόμισμα. Η καπιταλιστική τους …ανάπτυξη έχει όριο τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και τη λαϊκή εξαθλίωση.Κι αυτό το όριο μετριέται το ίδιο και με ευρώ και με δραχμές.

Το χρήμα είναι απ΄την άλλη, μέσο κυκλοφορίας και μέσο ανταλλαγής. Όπως λοιπόν και να λέγεται , ευρώ , δραχμή ή μνα , το ανταλλάζει και το κυκλοφορεί , όποιος το΄χει! Όποιος δεν το έχει , ούτε το ανταλλάζει ούτε το κυκλοφορεί!Βέβαια (και εδώ είναι το ,κυρίως ειπείν, ζουμί), το χρήμα είναι και μέσο συσσώρευσης…Και πάλι όμως, συσσωρεύουν αυτοί που το έχουν. Και αυτοί που το έχουν είναι αυτοί οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα του λαού. Δηλαδή τα αφεντικά και τα μονοπώλια. Αν τώρα πάλι εννοούμε συσσώρευση τα μερικά χιλιάδες ευρώ που διαθέτει ένας εργαζόμενος στην τράπεζα , ε,τότε ο Μαρξ θα γελάει από τον τάφο του!!

Αν πάλι ο φόβος είναι ότι αυτά τα 20 , 30 ,40 χιλιάδες ευρώ του εργαζόμενου που σήμερα (ελέω capital control) κοιμούνται αύριο ξυπνήσουν 20 , 30 , 40 χιλιάδες δραχμές , αυτό δεν θα λέγεται αλλαγή νομίσματος. Θα λέγεται αλλαγή …πίλου.Γιατί αν παίξει τέτοιο σενάριο , θα μας έχουν φορέσει καπέλο όχι αλλαγή νομίσματος , αλλά εκτροπή και ληστεία. Και τότε , μια και μόνο απάντηση θα τους πρέπει:Γιουρούσι!!Και τότε και κυβέρνηση και θεσμοί και αφεντικά θα το πληρώσουν ακριβά…Και σε ευρώ και σε δραχμές και σε γρόσια…

3. Αν το ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ε.Ε.

ΝΑΙ θα πει Ε.Ε , καπιταλισμός , αγορές και …σαν να μην πέρασε μια μέρα.

ΟΧΙ θα πει ίσως μια ευκαιρία για αντροπή. Ναι , αλλά πώς?Σίγουρα όχι όπως ύπουλα , υπόκωφα , μουλωχτά ή ενίοτε και ανοιχτά το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έξοδος από την Ε.Ε με την εξουσία παραδομένη στους καπιταλιστές και το λαό παραδομένο στον ύπνο , θα είναι κόλαση! Έξοδος από την Ε.Ε με τα αφεντικά σε εγρήγορση και τον λαό στον καναπέ , θα είναι κόλαση!Θ΄αλλάξει ο καπιταλισμός , να βάλει τα ρούχα του αλλιώς…Κι εδώ φαίνεται η τραγική γελοιότητα όσων πιστεύουν ακόμα ότι το αστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό.

Γιατί ρήξη χωρίς τον λαό οργανωμένο, δε γίνεται!Γιατί ρήξη από τα πάνω δε γίνεται!! Η ρήξη θέλει πλάνο. Όχι plan B ή C. Μόνο plan A: κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων , κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

Και αυτό , στις 5 Ιουλίου , δεν απαντιέται ούτε με ΝΑΙ ούτε με ΟΧΙ. Απαντιέται με αποχή. Μα μόνο αυτό δεν φτάνει. Με το δημοψήφισμα οι αντίπαλοι μας διεκπεραιώνουν μια επίθεση ενάντια στον λαό.Πετούν σε εργάτες και λαό μια μπανανόφλουδα. Αφού πρώτα μας έχουν φερμάρει…όλη τη μπανάνα!Και εμείς αποφεύγουμε τη μπανανόφλουδα κάνοντας σλάλομ.Εν ολίγοις παίζοντας άμυνα.Ξανά.

Αν θέλουμε όμως να γίνει πράξη το plan A , τότε δεν αρκεί να αποφεύγουμε τις τρικλοποδιές τους.Πρέπει εμείς να αρχίσουμε να πετάμε τις μπανανόφλουδες.Να εκμεταλλευτούμε κάθε πιθανό ρήγμα στο αστικό μπλοκ.Εν πολλοίς αλλά συνοπτικά:ΕΠΙΘΕΣΗ!!Τόσο απλά…

4. Η ερώτηση είναι τελικά απλή:Μπανάνα ή μπανανόφλουδα?

Ε, λοιπόν , ούτε το ένα ούτε το άλλο.Άντε και με τις υγείες μας , δαγκωτό:όχι στο ΟΧΙ , όχι στο ΝΑΙ. Αποχή.Σχετικά θέματα

Απόψεις