Διεθνή

Αυστραλία: Αυστηρό lockdown στο Σίδνεϊ λόγω κρουσμάτων «Δέλτα»

Σκληρό lockdown από το Σάββατο και για τις επόμενες δύο εβδομάδες επιβλήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τη διάδοση της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής «Δέλτα» του κορονοϊού στην πόλη των 5 εκατομμυρίων ατόμων, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι πολιτειακοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για σοβαρά κενά στο σύστημα καραντίνας, αλλά και σε ελλείψεις εμβολίων.

Το μέτρο επιβλήθηκε στις περιοχές του Ευρύτερου Σίδνεϊ (Greater Sydney), της Κεντρικής Ακτής (Central Coast) και του Wollongong στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων της παραλλαγής «Δέλτα» στην ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ.

Ήδη η προέλευση των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί, σε ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, με τις αρχές να εξετάζουν τα σοβαρά κενά στο στο σύστημα καραντίνας που επιβάλλεται στις περιπτώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, έως και την Παρασκευή 9 Ιούλη οι κάτοικοι του Ευρύτερου Σίδνεϊ, της Κεντρικής Ακτής και του Wollongong θα μπορούν να βγαίνουν έξω για τέσσερις λόγους: Να ψωνίσουν τα απαραίτητα, να λάβουν ή να δώσουν φροντίδα – όπως ιατρικά ραντεβού ή εμβολιασμό, για εξάσκηση ή για εργασία ή σπουδές αν η φοίτηση ή η εργασία δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Σύμφωνα με τα μέτρα, επιτρέπεται η ομαδική εξάσκηση σε εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους αρκεί η ομάδα να μην ξεπερνά τα δέκα άτομα. Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά.

H Γκ. Μπερετζίκλιαν απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών του λοκντάουν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση όταν ψωνίζουν και να μην επιδοθούν σε «αγορές πανικού».

Περιορισμοί μικρότερης κλίμακας ισχύουν και για τις επαρχιακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας που δεν περιλαμβάνονται στο λοκντάουν. Στην επαρχία η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, υπάρχει ανώτατο όριο 5 ατόμων σε επισκέψεις σε σπίτια, ενώ περιοριστικά μέτρα υπάρχουν και για τον χώρο της εστίασης. Τελετές γάμων απαγορεύονται από σήμερα, ενώ οι κηδείες θα επιτρέπονται με ανώτατο όριο 100 ατόμων.

Εξακολουθούν να ισχύουν το ενάμισι μέτρο απόστασης ανάμεσα σε άτομα, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Στις περιοχές που βρίσκονται σε λοκντάουν δεν επιτρέπονται επισκέψεις σε σπίτια.

Τα μέτρα αφορούν και όσους επέστρεψαν από την περιοχή του Σίδνει και βρίσκονται σε άλλες πολιτείες, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι και αυτοί θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα, ανάλογα με τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε πολιτεία.

(Επισκέψεις: 214 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend