Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι: Συγκέντρωση στο Υπ. Οικονομικών στις 26 Ιουνίου – “Με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε το φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης”

«Με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε το φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης!», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων, καλώντας «όλοι την Τετάρτη 26..

«Με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε το φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης!», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων, καλώντας «όλοι την Τετάρτη 26 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών!»

Με την κατάθεση των νέων φορολογικών δηλώσεων και τα εκκαθαριστικά που καταφτάνουν, σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα, «ξεδιπλώνεται η νέα φοροληστεία της κυβέρνησης σοκάροντας την πλειοψηφία από εμάς με τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε για εισοδήματα που δεν αποκτήσαμε. Είναι η πρεμιέρα του περίφημου φορολογικού εκτρώματος, του ν. 5073/2023 που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση. Με την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των my data, κλιμακώνεται η φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος μας. Είχαν προηγηθεί η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, μια σειρά από άδικους έμμεσους φόρους».

Η κυβέρνηση, επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα, «παρά τη λαϊκή αποδοκιμασία της στις πρόσφατες ευρωεκλογές, επιμένει με περίσσιο θράσος, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, να μιλάει για “φορολογική δικαιοσύνη”. Στην πραγματικότητα ένας στους δύο επαγγελματίες καλείται να πληρώσει φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται από την εκτίναξη των τιμών στην Ενέργεια, τα ενοίκια, τα super market, τις οικογενειακές ανάγκες μας.

Μιλάει προκλητικά για τη φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, αλλά δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια κέρδη των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα δικά μας χρήματα, ενώ ακόμα και σήμερα απολαμβάνουν αναβαλλόμενο φόρο, για την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων και των στρατηγικών επενδυτών, για αυτούς που κατέχουν το 0,2% των ΑΦΜ αλλά οφείλουν 85 δισ. ευρώ, με τις κυβερνήσεις να τα θεωρούν διαχρονικά ανείσπρακτα».

«Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, που ξεπούλησαν τις κινητοποιήσεις μας, αντί πινακίου φακής, όπως και των άλλων ηγεσιών των διαφόρων Επιμελητηρίων κλπ., που επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα του φορολογικού νόμου, σπέρνοντας αυταπάτες για δικαστική δικαίωση από το ΣτΕ. Σε αυτούς που σκόπιμα διαδίδουν ότι ο νέος φορολογικός νόμος αποτελεί τάχα ιδεοληψία του Μητσοτάκη ή του Χατζηδάκη, αποκρύπτοντας ότι αποτελεί συνέχεια της φοροληστείας όλων των κυβερνήσεων, προχτές του ΠΑΣΟΚ, χτες του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα της ΝΔ. Σε αυτούς που αφήνουν συνειδητά στο απυρόβλητο την EE και τις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές της, τις οποίες συνεχώς διαφημίζουν στα συνέδρια και τις ημερίδες τους.

Δεν υποχωρούμε! Με τον οργανωμένο αγώνα μας από τα κάτω, θα επιβάλουμε το δίκιο μας!

Τέρμα λοιπόν στις αυταπάτες! Παραμερίζουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, γυρνάμε την πλάτη στους κάθε είδους “σωτήρες”. Τώρα οργανώνουμε τον αγώνα μας, προετοιμάζουμε νέες μεγαλύτερες και νικηφόρες μάχες. Γιατί το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκοί νόμοι!», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα και υπογραμμίζει:

«Προτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες μας, τα δίκαια αιτήματά μας και απαιτούμε:

– Την κατάργηση του απαράδεκτου φορολογικού νόμου 5073/2023.

– Την καθιέρωση αφορολόγητου 12.000 ευρώ για όλους, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους, ανεξάρτητα αν οφείλουν εισφορές στην ΕΦΚΑ.

– Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που αυξήθηκαν ξανά από την 1-1-2024. Την κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.

– Τη διαγραφή των χρεών των οικονομικά πιο αδύναμων συναδέλφων.

– Την πλήρη κατάργηση, χωρίς προϋποθέσεις, του τέλους επιτηδεύματος.

– Την απαλλαγή από ΦΠΑ νομικών υπηρεσιών για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.

– Συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους μισθωτούς συναδέλφους που απασχολούνται στις δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, με υπογραφή ΣΣΕ.

– Την άμεση παύση των πλειστηριασμών των κατοικιών και των κατασχέσεων της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών από τράπεζες, funds, εφορίες. Τη νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας τους».

Σχετικά θέματα

Απόψεις