Κοινωνία

Αθώωσαν τον ναζί Κασιδιάρη για τη διέγερση σε βία κατά των Ρομά

Το ναζιστικό απόβρασμα που αποκαλούσε του Ρομά «σκουπίδια» κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο για τις φασιστικές προτροπές σε κατοίκους να τους λιντσάρουν. 

Ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, αθωώθηκε για το αδίκημα της διέγερσης σε βία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Η ναζιστικής κοπής χυδαιότητες τους – «ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια», έλεγε για τους Ρομά – δεν …συγκίνησαν τους δικαστές.

Ο ναζιστής βουλευτής πρωτόδικα (28 Σεπτέμβρη 2017) είχε καταδικαστεί από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε ποινή 6 μηνών με αναστολή μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Στις 21 Μάη 2018, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε απορρίψει την έφεσή του, καθώς δεν προσήλθε να την υπερασπίσει, και επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη. Η υπόθεση δικάστηκε ξανά κατόπιν αίτησης ακύρωσης λόγω ερημοδικίας που υπέβαλε ο κατηγορούμενος και έγινε δεκτή.

Η υπόθεση, μετά από διαρκείς αναβολές, εκδικάστηκε πέντε μήνες πριν από την παραγραφή καθώς η πράξη τελέστηκε στις 15/5/2011, ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, με πρόεδρο την δικαστή Σοφ. Φουρλάρη και συνέδρους τις Δ. Αυγουστοπούλου και Ελ. Πυργάκη.

Αθώος λοιπόν ο ναζί Κασιδιάρης με τη «βούλα» της αστικής δικαιοσύνης…

Οι ναζιστικές χυδαιότητες του Κασιδιάρη στο βίντεο που ακολουθεί:

(Επισκέψεις: 620 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend