Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αθώος κρίθηκε ο συνδικαλιστής Θ. Φωτόπουλος – Αύριο εκδικάζεται η έφεση του Β. Γκιτάκου (VIDEO)

Αθώος κρίθηκε σήμερα Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Θανάσης Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου και γραμματέας της Ομοσπονδίας..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Αθώος κρίθηκε σήμερα Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Θανάσης Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου και γραμματέας της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στην εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδικαλιστής είχε δικαστεί με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος του ίδιου και άλλων εργαζομένων, σχετικά με τη 10ήμερη απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019. Η απεργιακή κινητοποίηση είχε ξεσπάσει ενάντια στην απόλυση από την εργοδοσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Μάη Μεντή, και είχε οδηγήσει στην ανάκλησή της. Μάλιστα, ενώ η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή όλων των εργαζομένων από τις κατηγορίες, ο Θ. Φωτόπουλος, ο οποίος την περίοδο της κινητοποίησης ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου, κρίθηκε, με μια απαράδεκτη απόφαση, ένοχος ως «ηθικός αυτουργός σε πράξη από άγνωστους δράστες»!

Στο πλευρό του Θ. Φωτόπουλου βρέθηκαν αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, της Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και άλλα συνδικάτα.

Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη η έφεση του Β. Γκιτάκου

Την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, για πολλοστή φορά, από τη δημοτική αρχή Αλίμου καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καθώς αύριοΤετάρτη 18 Δεκέμβρη, εκδικάζεται η έφεση του συνδικαλιστή Βασίλη Γκιτάκου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 9μηνη φυλάκιση με αναστολή, γιατί υπερασπίστηκε εργαζόμενους του δήμου Αλίμου. Υπενθυμίζεται ότι το «έγκλημα» του προέδρου του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δήμου Πειραιά και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ήταν ότι υπερασπίστηκε, μαζί με εργαζόμενους του δήμου Αλίμου συνδικαλιστές, συνδικάτα και φορείς της πόλης, εργαζόμενη και αντιπρόεδρο τότε του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Αλίμου, που απειλούσε η δημοτική αρχή να απολύσει.

Μαζί εκδικάζεται για τον ίδιο λόγο η έφεση που άσκησε η δημοτική αρχή Αλίμου κατά άλλων τριών συνδικαλιστών, των Κατερίνας Γιαννούλια (πρώην μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ), Μάριου Κατσουρού (πρώην μέλους του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ) και Γιάννη Καπράλου (πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Αλίμου), οι οποίοι αθωώθηκαν πρωτόδικα.

Την αλληλεγγύη τους στους συνδικαλιστές εκφράζουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», η ΕΙΝΑΠ, απαιτώντας την πλήρη αθώωσή τους. Από 902.gr 

Post
Filter