Αθλητισμός

Αθλητισμός από το… Α

Δεν ξέρω, αν θυμάστε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ακριβώς μετά την ορκωμοσία του, ως Υφυπουργός Αθλητισμού στο κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όταν ρωτήθηκε ποιες θα είναι οι πρώτες του κινήσεις;

Η απάντηση του, ήταν: ¨Πρέπει να σταματήσει ο αθλητισμός να είναι ΤΑΞΙΚΟΣ, δεν είναι δυνατόν να γυμνάζονται μόνο όσα παιδιά, έχουν οι γονείς τους να πληρώσουν¨.

Κανείς βέβαια, τότε,  δεν πήρε  στα σοβαρά τις δηλώσεις του κ Ιωαννίδη. Και καλά κάναμε, γιατί το παιχνίδι, η άθληση εξακολουθεί να είναι προνόμιο, και όχι δικαίωμα, με χιλιάδες παιδιά να στερούνται την ίδια τη ζωή.

Και όλα αυτά, γιατί οι ΔΗΜΟΙ στην πλειοψηφία τους  φρόντισαν όποιον ελεύθερο χώρο είχαν, να τον νοικιάσουν σε ιδιώτες και όχι να τον αξιοποιήσουν οι ίδιοι προς όφελος των δημοτών. Και όλα αυτά βέβαια, με τις ευλογίες τις εκάστοτε αθλητικής ηγεσίας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να ξεφυτρώσουν  εκατοντάδες, μικρά ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα λεγόμενα 5Χ5 με το πλαστικό χόρτο, αμφιβόλου ποιότητας για την υγεία των παιδιών, και αμφιβόλου ποιότητας προσφοράς αθλητικών  υπηρεσιών.

Όταν ένα παιδί 6,7,8,9,10,11.ετών, προσπαθείς να το ειδικεύσεις π.χ. στο ποδόσφαιρο,  όταν,  σε αυτές τις ηλικίες, θα πρέπει να έρθει σε επαφή, μέσα από το παιχνίδι, με τη Φυσική Αγωγή, αυτό είναι έγκλημα για την ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού. Μόνο μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι, το παιδί θα αναπτύξει όλες του τις δεξιότητες, σε αυτή την περίοδο. Και εδώ  είναι καθοριστικός ο ρόλος  του παιδαγωγού γυμναστή.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν, αθλητική  παιδεία η οποία δεν υπάρχει, αφού στη χώρα μας δεν υπήρξε, και δεν υπάρχει, σχολικός αθλητισμός, και πώς να υπάρξει σχολικός αθλητισμός αφού δεν υπάρχουν σχολεία και γενικότερα παιδεία;

Λυπάμαι πραγματικά τον κ. Λομβέρδο ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός, και βγαίνει στα ΜΜΕ και κάνει τον αθλητή υποσχόμενος διάφορα ψέματα.

Ντρεπόμουνα και που τον έβλεπα και που τον άκουγα, για να μην πω ,ότι, αηδίασα.  Αν θέλει, ας κάνει μια βόλτα μόνος του, όχι με παρατρεχάμενους μαζί, στα 200 σχολεία του Δήμου της Αθήνας, για  να δει με τα μάτια του που κάνουν διάλλειμα τα παιδιά μας, και μετά ας έρθει να κουβεντιάσουμε για το πρόγραμμα της ΙAAF, Kids athletics. 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend