Απόψεις

Ιδιώτες στα αθλητικά έργα

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Δηλαδή, η κυβέρνηση,  αυτή  την οποία εμείς διατηρούμε (και ίσως ξαναψηφίσουμε),  άνοιξε τις πόρτες στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για πρώτη φορά, προκειμένου να αναλάβει την κατασκευή αθλητικών έργων.

Η ανακοίνωση αφορά την δημοπράτηση 6 ανοιχτών κολυμβητηρίων, και 5 κλειστών Γυμναστηρίων. Δεν αποσαφηνίζεται, εάν οι ιδιώτες, θα έχουν και άλλη εμπλοκή, πέρα από την κατασκευή των έργων. π.χ. θα έχουν και τη συντήρηση;

Η συνεργασία Δημοσίου-  Ιδιωτών, θα έχει μια διάρκεια 20 ετών. Τα Κολυμβητήρια θα γίνουν στην Ν. Προποντίδα Χαλκιδικής, Καστοριά , Κοζάνη, Ηγουμενίτσα, Ασπρόπυργο, Θήβα.  Η διαχείριση και η εκμετάλλευση, των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα μείνει στους Δήμους.  Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. οι Συμφωνίες Δημόσιου, και Ιδιωτικού, Τομέα, ( ΣΔΙΤ ) στον αθλητισμό, θα επεκταθούν και σε άλλα 7 εγκεκριμένα έργα ( 4 κολυμβητήρια και 3 γυμναστήρια). Αυτά λέει το Ρεπορτάζ.  

Από εκεί και μετά, πολλά τα ερωτήματα. Και βέβαια, διαπιστώνουμε, ότι , ο Αθλητισμός από τη βάση του την ( παιδική ηλικία ) μέχρι την κορυφή του που είναι ( ο πρωταθλητισμός ) με όλα τα υποστηριχτικά μέσα ( υλικοτεχνική υποδομή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προπονητές, αθλητικά σωματεία, ομοσπονδίες , διοργανώσεις αγώνων, και ότι λειτουργεί και έχει σχέση με τον αθλητισμό. ) περνάει σταδιακά, στα χέρια των ιδιωτών. Αυτό όπως είναι επόμενο, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους κυρίως για τα παιδιά , γιατί αυτά είναι η κινητήριος δύναμη, για τα κέρδη των ιδιωτών  επενδυτών. 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend