Αθλητισμός

Μείωση των χρημάτων στις αθλητικές ομοσπονδίες!

Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» η μείωση των χρημάτων προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, και δεν οφείλονται στην άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουμε. Aυτή, απλά, χρησιμοποιήθηκε, και χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τις κυβερνήσεις, για να κρύψουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει σαν ΕΕ, για την  πλήρη απαλλαγή του κράτους, από τις υποχρεώσεις του, για τον αθλητισμό. Κάτι που οδηγεί, τις Ομοσπονδίες, σε πλήρη εμπορευματοποίηση και τις μετατρέπει σε επιχειρήσεις, που πουλάνε το προϊόν τους.

Αυτό, βέβαια, θα βάλει οριστικά ταφόπλακα στο δικαίωμα στην Άθληση όπως λέει και το Σύνταγμα (όχι ότι αυτό τηρείται σήμερα). Αφήνουν έξω από τους χώρους άθλησης εκατομμύρια παιδιά. Και κάτι ακόμα πολύ σοβαρό: Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία δεν θα έχουν πια τις δυνατότητες να καλλιεργούν τα αθλήματα τους, δηλαδή, με δύο λόγια, τη χαρά του παιχνιδιού, της Φ.Αγωγής, και γενικότερα του Πολιτισμού. Θα τα χαίρονται οι έχοντες, και κατέχοντες. Ήδη είμαστε 6 εκατομμύρια Έλληνες, που ίσα ίσα τα καταφέρνουμε να στεκόμαστε όρθιοι (για πόσο άραγε ακόμα;).

Τώρα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συνολικά οι Αθλητικές Ομοσπονδίες και οι διοικήσεις των Σταδίων θα πάρουν 46.952.000 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό μειωμένο κατά 12.350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από το 2014. Και ποιο συγκεκριμένα, οι Ομοσπονδίες (σε προολυμπιακή χρονιά ) θα πάρουν 17.104.000 ευρώ, έναντι 19.934.000 ευρώ το 2014, και 21.294.770 ευρώ το 2013. Επίσης, θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση 200.000 ευρώ, για την καταπολέμηση του ντόπινγκ ( καλά κρασά).

Το πιο αστείο ή τραγικό, όπως θέλει ο καθένας το χαρακτηρίζει, είναι ότι στο νομοσχέδιο για τα χρέη προς το δημόσιο ανοίγουν το δρόμο για να χαριστούν τεράστια ποσά, που οφείλουν οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ). Την ίδια
στιγμή πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες δεν θα στρώσουν τραπέζι σπίτι τους και η Περιφέρεια ετοιμάζεται να δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, να φτιάξουν γήπεδα.

Κι εμείς, κοιμόμαστε όρθιοι και ευχαριστημένοι που τρώμε στα συσσίτια… Καλή Ανάσταση…

(Visited 1 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend