Πολιτική

Αθλιότητες Τσίπρα κατά ΚΚΕ – Η απάντηση Κουτσούμπα

Ρεσιτάλ αθλιότητας με ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα έδωσε ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής προκειμένου να υπερασπιστεί την αμερικαΝΑΤΟϊκή «Συμφωνία των Πρεσπών» που φέρει την υπογραφή του.

Ο Τσίπρας αναπαράγοντας τη βρώμικη προπαγάνδα που κατασκευάστηκε στα χαλκεία του Μαξίμου προσπάθησε να εμφανίσει  την «Συμφωνία των Πρεσπών» ως …δικαίωση των σλαβομακεδόνων που πολέμησαν στις γραμμές του ΔΣΕ και τόλμησε μάλιστα να εγκαλέσει το ΚΚΕ.

Ποιος; Ο Τσίπρας που έχει γονατίσει μπροστά στα αφεντικά του στην Ουάσιγκτον και έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο των ΗΠΑ τόλμησε να αναφερθεί στους μαχητές του ΔΣΕ και ειδικότερα στην εκτελεσθείσα σλαβομακεδόνισσα μαχήτρια του ΔΣΕ, Μίρκα Γκίνοβα – Ειρήνη Γκίνη.

Συγκεκριμένα ξεστόμισε με περίσσιο θράσος ο Τσίπρας: «Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στο σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ. Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε θα αναφερθώ τόσο στην Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη / Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο. Κομμουνίστρια. Αυτές τις ερινύες σας να τις αντιμετωπίσετε μόνοι σας».

Κουτσούμπας: Είστε τσιράκια των Αμερικάνων 

Στις αθλιότητες Τσίπρα απάντησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην αναφορά του πρωθυπουργού στην εκτελεσθείσα Μίρκα Γκίνοβα – Ειρήνη Γκίνη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: “Τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας τον ΔΣΕ, την εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ Μίρκα Γκίνοβα, Ειρήνη Γκίνη ηρωίδα την οποία εκτέλεσαν τα δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα made in USA, δηλαδή των Αμερικάνων, αυτούς που εσείς προσκυνάτε εδώ μέσα σήμερα. Αίσχος! Τσιράκια είστε, τσιράκια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτοί είστε, έτοιμοι για τη βρώμικη δουλειά”.

Απαντώντας στα περί «αντιιμπεριαλιστικής συμφωνίας» αλλά και σε αναφορές στο ΕΑΜ, ο Δ. Κουτσούμπας, αφού υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την επιστήμη και την ιστορία” επισήμανε στη συνέχεια: «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει! Τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών. Το ΕΑΜ έγραψε ηρωικές σελίδες, γιατί ο αιμοδότης του, το ΚΚΕ, δεν υποτάχθηκε στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν ακολούθησε τις Σειρήνες της αναγκαίας προσαρμογής». “

«Πείτε λοιπόν καθαρά ότι εξυπηρετώντας τις στρατηγικές επιλογές και της αστικής τάξης της Ελλάδας -που ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα και όχι μόνο- κάνετε άλλον έναν επαίσχυντο συμβιβασμό, που μπορεί να στοιχίσει και στους δύο λαούς, αλλά και ευρύτερα, κι αφήστε στην άκρη την ηρωική ιστορία του λαού μας και τους τιμημένους νεκρούς μας» είπε, τονίζοντας: «Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, δεν θα σταθεί δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

(Επισκέψεις: 9.464 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend