Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αθλια, τραμπούκικη επίθεση από μπράβους βουλευτών σε καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονταν!

Τραμπούκοι επιστρατεύτηκαν για να “διαφυλάξουν” την ωραία ατμόσφαιρα σε προεκλογική φιέστα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά”. Με μια άθλια, τραμπούκικη επίθεση από μπράβους..

Τραμπούκοι επιστρατεύτηκαν για να “διαφυλάξουν” την ωραία ατμόσφαιρα σε προεκλογική φιέστα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά”.

Με μια άθλια, τραμπούκικη επίθεση από μπράβους βουλευτών χτες, καρκινοπαθείς, ασθενείς του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», απωθήθηκαν με αδιανόητη βιαιότητα επειδή στο πλαίσιο φιέστας που είχε στήσει η διοίκηση στο αμφιθέατρο του κτιρίου προσπάθησαν να αναδείξουν τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας σε όλο το περιστατικό ήταν συντάκτης του «Ριζοσπάστη», που κατέγραψε τα εξής ντροπιαστικά γεγονότα: Οι καρκινοπαθείς πήγαν να καταγγείλουν ότι την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιέστα, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά, βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο υπόγειο καρδιοχτυπούσαν περιμένοντας να αποκατασταθεί βλάβη του μηχανήματος ακτινοθεραπείας, τρίτη κατά σειρά μέσα σε 10 μέρες.

Είναι γνωστό ότι κάθε αναβολή ή αλλαγή προγράμματος των ακτινοθεραπειών στοιχίζει ακριβά στην υγεία των καρκινοπαθών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από δύο περίπου μήνες ασθενείς στερήθηκαν χημειοθεραπείες, επειδή ο ένας μόνιμος φαρμακοποιός είχε αρρωστήσει και το φαρμακείο του νοσοκομείου έμεινε κλειστό. Παρά τις δεσμεύσεις, εξακολουθεί να υπάρχει μόνο ένας μόνιμος φαρμακοποιός και η λειτουργία του φαρμακείου να κρέμεται από μια κλωστή.

Οταν οι καταγγελίες των ασθενών για τη δραματική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τα παλιά μηχανήματα και την υποσυντήρηση του κτιρίου άρχισαν να χαλάνε την …ωραία ατμόσφαιρα, οι τραμπούκοι ανέλαβαν πλήρη δράση. Μάλιστα, ένας από αυτούς άρπαξε μία ασθενή με βία από τα μπράτσα και με δυνατές σπρωξιές, με τη βοήθεια άλλων τεσσάρων, την πέταξαν έξω από το αμφιθέατρο και την κρατούσαν εγκλωβισμένη για να την παραδώσουν στην αστυνομία, όπως έλεγαν!

Οι τραμπούκοι, όπως όλοι είδαν, ήταν συνοδοί των βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου και Γιάννη Τραγάκη. Παρά τις διαμαρτυρίες παρευρισκόμενων για αυτήν την αγριότητα, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν καμία ενέργεια για να σταματήσουν το αίσχος. Απραγοι έμειναν και οι εκπρόσωποι του κλήρου, οι οποίοι λίγα λεπτά πριν ευχαριστούσαν προσωπικά έναν προς έναν τους βουλευτές για την παρουσία τους και τις …ενέργειές τους «για το καλό του νοσοκομείου και των ασθενών»!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό καταδίκασε με δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Σ. Ευσταθόπουλος. Απέδωσε τα υπαρκτά προβλήματα σε «γραφειοκρατικά κωλύματα», εντούτοις παραδέχτηκε ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και όπως είπε «ένα νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται».

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά», Εύα Πολύζου, σε δήλωσή της επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δίνουμε καθημερινά μία άνιση μάχη, σε συνθήκες που διαρκώς επιδεινώνονται, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που διαχρονικά άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις και υπηρετεί τη μετατροπή της Υγείας του λαού μας σε εμπόρευμα».

Σχολιάζοντας τη βίαιη απομάκρυνση ασθενών που διαμαρτύρονταν στην προεκλογική φιέστα, τόνισε: «Είναι προφανές ότι ενοχλούνται όταν ασθενείς και εργαζόμενοι που βιώνουν καθημερινά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή, τις δυσχέρειες που προκύπτουν από τον πεπαλαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αντιδρούν. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας φιμώσουν, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους ασθενείς. Οι αγώνες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και κτιριακό εξοπλισμό, δημόσια δωρεάν Υγεία χωρίς επιχειρηματική δράση προς όφελος του λαού, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Ριζοσπάστης”

Σχετικά θέματα

Απόψεις