Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Άθλια επίθεση στο ΚΚΕ από τον εκλεκτό των ΗΠΑ και του Ζελένσκι, Π. Μπούμπουρα – Πήρε πληρωμένη απάντηση 

Αδιανόητες αθλιότητες συνέβησαν στην χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με θέμα: «Ο ελληνισμός της..

Αδιανόητες αθλιότητες συνέβησαν στην χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με θέμα: «Ο ελληνισμός της Ουκρανίας: παρελθόν, παρόν, μέλλον», όπως περιγράφει σε ρεπορτάζ του ο 902.gr. 

Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστής ήταν ο Παντελής Μπούμπουρας που τιτλοφορείται ως «Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα, επιχειρηματίας». Με την ανοχή του προεδρείου της Επιτροπής, της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και των βουλευτών των άλλων κομμάτων που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση επέτρεψαν σε αυτό το ΝΑΤΟϊκό σκυλί να επιχειρεί να λογοκρίνει, να χειρονομεί και να καταφέρει άθλιους χαρακτηρισμούς εναντίον του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα.

Ο Παντελής Μπούμπουρας είναι αυτός που, ειδικά την πρώτη περίοδο μετά την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φλεβάρη του 2022, παρουσιαζόταν ευρέως από τα αστικά μέσα της ευρωατλαντικής προπαγάνδας ως «ευεργέτης των Ελλήνων στην Ουκρανία».

Είναι αυτός που όταν οι Έλληνες της Μαριούπολης έλεγαν στα κανάλια ότι φοβόντουσαν να βγουν από το σπίτι τους από τη δράση των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ, έβγαινε και απαντούσε στους Έλληνες ότι «πληρώνονται από ρωσικά ρούβλια». Ένας τύπος δηλαδή με συγκεκριμένο ήθος, απόψεις και δράσεις, που διατηρεί σχέσεις με μηχανισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι. Αναλυτικά για τον συγκεκριμένο, το ποιόν του και το «ευαγές» έργο του έχει γράψει εκείνη την περίοδο ο Ριζοσπάστης (εδώ).

Ανιστόρητες και επικίνδυνες απόψεις

 

Στην παρέμβασή του, λοιπόν, αναπαρήγαγε με τον πιο χυδαίο τρόπο όλη την προπαγάνδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και του αντιδραστικού καθεστώτος του Ζελένσκι, στο βαθμό μάλιστα που του γίνονταν συστάσεις ακόμα και από το προεδρείο για να αναφερθεί στα θέματα της επιτροπής και όχι σε άλλα.

Ανάμεσα σε άλλες χυδαιότητες αποκάλεσε τους Ρώσους – τον λαό της Ρωσίας συλλήβδην – «μογγόλους» και «βαρβάρους». Είπε πως το 1992 δόθηκαν πάρα πολλά ελληνικά διαβατήρια, «έγινε το μεγάλο λάθος και η μεγάλη προσβολή των Ποντίων. Από τα 100 διαβατήρια οι 10 ήταν Πόντιοι και οι άλλοι Ρώσοι»! Το αποκορύφωμα των όσων είπε αυτός ο αντιδραστικός, ανιστόρητος και επικίνδυνος τύπος, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμα και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα, ήταν όταν εκτίμησε ως λάθος του ουκρανικού κράτους που δεν τράβηξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας στα εσωτερικά της χώρας «όπως έκανε το ελληνικό κράτος που πήγε τους Ελληνες στην Αλεξανδρούπολη και έφερε τους Τούρκους στην Κομοτηνή»!

 

Αλήθεια συμφωνούν με αυτές τις ανιστόρητες επικίνδυνες απόψεις οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελλ. Λύση;

Συμφωνούν ότι η Κομοτηνή έχει «Τούρκους», όπως ανέφερε ο καλεσμένος τους; Τα ίδια λέει και ο… Ερντογάν.

Συμφωνούν ότι δεν είναι Έλληνες η συντριπτική πλειοψηφία όσων πήραν ελληνικά διαβατήρια την δεκαετία του ‘90, με την διάλυση της ΕΣΣΔ;

Η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη για την πρόσκληση σε έναν τέτοιο τύπο να μιλήσει σε επιτροπή της Βουλής! Πέρα από τις προφανείς ευθύνες της ΝΔ, έχουν ευθύνη και τα υπόλοιπα κόμματα, των οποίων βουλευτές ήταν παρόντες και δεν τοποθετήθηκαν.

Μετά την παρέμβαση του Παντελή Μπούμπουρα πήρε τον λόγο ο Γιάννης Γκιόκας για να τοποθετηθεί. Στην αρχή της παρέμβασης του επεσήμανε πως το ΚΚΕ τοποθετείται «με κριτήριο ποιο είναι το συμφέρον των λαών συνολικά, του ουκρανικού λαού, του ρώσικου λαού και των Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία είτε μιλάνε ουκρανικά είτε μιλάνε ρώσικά είτε βρίσκονται στο κομμάτι της Ουκρανίας και μετακινήθηκαν σε άλλες ουκρανικές πόλεις είτε βρίσκονται στο κομμάτι το ελεγχόμενο από την Ρωσία».

Καυτηρίασε ότι η συζήτηση στην Επιτροπή από ορισμένες τοποθετήσεις και όχι όλες, πήρε άλλο χαρακτήρα με στοιχεία προπαγάνδας και ανιστόρητες αναφορές που έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Ανέφερε πως η προσέγγιση του ΚΚΕ είναι διαφορετική. «Δεν συμφωνούμε με μια μονόπλευρη παρουσίαση που γίνεται για τους παράγοντες που έχουν διαμορφώσει τις σημερινές συνθήκες». Σχολίασε τα γεγονότα από το 2014 και μετά στην Ουκρανία. Το πραξικόπημα με την εμπλοκή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ανέτρεψε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Τον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε τότε και τη δράση παραστρατιωτικών και νεοναζιστικών ταγμάτων που οδήγησαν στον θάνατο πάνω από 8.000 ρωσόφωνους της Ουκρανίας. Επεσήμανε πως έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο να εμφανίζονται φαντάσματα του παρελθόντος. Να γκρεμίζονται μνημεία του αντιφασιστικού αγώνα που έδωσε και ο ουκρανικός λαός και στη θέση τους να βλέπουμε τα μνημεία του Μπαντέρα και άλλων συνεργατών των Ναζί.

Αυτά πρόλαβε να πει ο Γιάννης Γκίοκας και ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε παράκρουση τον «ευεργέτη» Π. Μπούμπουρα όπου σε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική βουλή επιχείρησε να λογοκρίνει τον βουλευτή του ΚΚΕ με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Ο ανεκδιήγητος Μπούμπουρας έφτασε στο σημείο να απευθύνεται στον βουλευτή του ΚΚΕ με εκφράσεις όπως “από που πληρώνεσαι” κλπ.

Και αν όσα έπραξε ο συγκεκριμένος ήταν σε πλήρη στοίχιση με το ποιόν του, την ηθική του και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί απαράδεκτη ήταν και η συμπεριφορά του προεδρείου της Επιτροπής.

Αντί λοιπόν ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο βουλευτής της ΝΔ Φόρτωμας, να αποβάλλει ή έστω να συνετίσει τον Μπούμπουρα έκανε παρατηρήσεις στον βουλευτή του ΚΚΕ!

Ο Γιάννης Γκιόκας στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα για να μην νομιμοποιήσει αυτήν την αθλιότητα και κάλεσε και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να κάνουν το ίδιο. Οι άλλοι βουλευτές βέβαια ποίησαν την νήσσα…

Για το ζήτημα που προέκυψε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας έκαναν διάβημα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σχετικά θέματα

Απόψεις