Κοινωνία

Αρνούνται τη «φιλοξενία» ακόμα και σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα…

Αρνούνται τη φιλοξενία ακόμα και σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Έστησαν «μπλόκο» σε πούλμαν που μετέφερε ασυνόδευτα παιδιά και απέκλεισαν την είσοδο τους στο χωριό. Το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι στην Καρίτσα της Λάρισα έκαναν το δικό τους …ανδραγάθημα. 

Εμπόδισαν παιδιά να μπουν σε ένα ζεστό δωμάτιο. Ο ρατσισμός και ο μισανθρώπισμός τους δεν έχει όρια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του onlarissa.gr, τα 40 προσφυγόπουλα, ηλικίας 12 έως 18 ετών, πρόκειτο να εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο του χωριού, όπως οι «φύλακες» του χωριού δεν το έπετρεψαν.  

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Βασίλη Τσάκνη έκλεισαν και τις δύο εισόδους του χωριού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Κρατούσαν και μια ελληνική σημαία για να …ξεχωρίζουν. Οι πράξεις τους ντροπιάζουν και τη σημαία και τη χώρα αλλά το χωριό τους στο «στενά» ρατσιστικό μυαλό τους θα μείνει …«καθαρό» από τα προσφυγόπουλα.

Οι κάτοικοι μετά την εγκατάσταση 73 προσφύγων που ήδη μένουν στο ξενοδοχείο «Δοχός», δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο άλλων προσφύγων στην κοινότητα της Καρίτσας. 

Ακόμα και αν πρόκεται για παιδιά… 

 

(Επισκέψεις: 1.718 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend