Διεθνή

Αργεντινή: Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας καλεί σε γενική απεργία

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων της Αργεντινής κάλεσε χθες τα μέλη της να συμμετάσχουν σε εικοσιτετράωρη γενική απεργία σε όλη τη χώρα εναντίον των πολιτικών λιτότητας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής εφαρμόζει σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών μετά το δάνειο που πήρε από το ΔΝΤ. Το «φάρμακο» των δανειστών ισοπεδώνει δικαιώματα, μισθούς και στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει βυθιστεί σε βαθιά καπιταλιστική κρίση. Η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί επί 11 συνεχόμενους μήνες. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, ραγδαία πτώση του πέσο (εθνικού νομίσματος) και ταχεία άνοδο του πληθωρισμού έχουν συντρίψει την αγοραστική δυνατότητα του εργαζόμενου λαού, οδηγώντας ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια. 

Η Γενική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CGT), η οποία δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση του Απριλίου που οργάνωσαν άλλα συνδικάτα, ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση της 29ης Μαΐου.

Ηγετικό στέλεχος του συνδικάτου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επισήμανε ότι η κρίση που βιώνει η οικονομία της Αργεντινής θα σημάνει πως «θα έχουμε περισσότερους άνεργους συναδέλφους, περισσότερους συναδέλφους εκτός παραγωγικής δραστηριότητας». Άλλο ένα από τα στελέχη του συνδικάτου επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας κλάδος της οικονομίας που να μην έχει προβλήματα».

(Επισκέψεις: 124 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend