Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αποτυχημένη διόρθωση Σκέρτσου των δηλώσεων του πρωθυπουργού περί “εργαλειοποίησης” του εγκλήματος στα Τέμπη. Οργισμένες αντιδράσεις από γονείς και συνδικαλιστές

Είναι καλύτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μην επιχειρεί να ανασκευάζει δικά του λεγόμενα ή λεγόμενα του πρωθυπουργού διότι απλώς υπογραμμίζει..

Είναι καλύτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μην επιχειρεί να ανασκευάζει δικά του λεγόμενα ή λεγόμενα του πρωθυπουργού διότι απλώς υπογραμμίζει ακόμα πιο εμφατικά αυτά που εννοούσαν οι αρχικές δηλώσεις. 

Λίγες ώρες μετά την  ανεκδιήγητη και ανάλγητη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία χαρακτηρίζει “εργαλειοποίηση” τη μήνυση που κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών κατά πανός υπευθύνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Α. Σκέρτσος είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας από τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά από τους εργαζόμενους που προχωρούν σε απεργία στις 30 του μήνα, καταγγέλλοντας τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας! 

Σήμερα, κάποιες πρωϊνές “ενημερωτικές” εκπομπές, επανέλαβαν αυτή τη χυδαιότητα προσπαθώντας να κάνουν το  μαύρο άσπρο. 

Για παράδειγμα:

Από την άλλη πλευρά η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη όσο ξεκάθαρο ήταν και ποιους εννοούσε!

Ο καθένας, δε, μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του. Και για το τι είπε ο Μητσοτάκης και για τις τακτικές των “μακιγιέρ” του. 

Οργισμένη είναι η απάντηση των τραγικών γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη προς τον Κ. Μητσοτάκη:

Αυτό που έχω να πω για τη δήλωση του πρωθυπουργού, αλλά και τις προηγούμενες που έχει κάνει, είναι ότι χρησιμοποιεί λέξεις που είναι πολύ προσβλητικές. Επιλέγει να μιλά για θυσία, αστοχία και τώρα για εργαλειοποίηση, προκειμένου να αναφερθεί σε ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερο σεβασμό” επισημαίνει απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Κωνσταντινίδη,  εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023», μιλώντας στο ieidiseis.  

“Είναι δικαίωμα μιας οικογένειας να κάνει μήνυση” και υπογραμμίζει πως είναι “ο μοναδικός τρόπος που έχεις για να βρεις δικαιοσύνη: Να καταθέσεις μήνυση εναντίον αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι. Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος, από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν….Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν». 

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κ. Γενδούνιας  αναφέρει τα εξής:

«Λένε τα όσα αδιανόητα λένε και μετά τα κάνουν και χειρότερα. Δεν εννοούσε λέει τους συγγενείς των θυμάτων ο κ . Μητσοτάκης αλλά απευθυνόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, όταν έλεγε ότι εργαλειοποιείται η τραγωδία των Τεμπών (έγκλημα είναι, όχι τραγωδία). Ας πούμε τα εξής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 1. Οι μηχανοδηγοί προκήρυξαν απεργία για τις 30 Μαΐου, όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν, αλλά 9 μέρες μετά, παρότι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14/5/23 και δεν τις τήρησε! Δεν προκηρύξαμε απεργία μέσα, πριν ή κοντά στις εκλογές, ΓΙΑΤΙ ξέραμε καλά τι θα έλεγαν όσοι μας κατηγορούσαν ως συντεχνία όταν στέλναμε τα εξώδικα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Εδώ δεν δέχτηκαν να συναντήσουν την Ευρωπαϊκή  Ομοσπονδία που ήρθε στην Αθήνα αισθανόμενη την ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τον σιδηρόδρομο. 2. Κύριε Σκέρτσο, οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Μάλλον αυτό το ξεχάσατε στην δήλωσή σας. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στη θέση τους, νοιώθουμε ΟΡΓΗ γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια ως πολιτική ηγεσία. Να μην εμπλέκεται λοιπόν τους εργαζόμενους στις δηλώσεις σας & προπάντων ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα. Αλήθεια, συμφωνεί η Κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου; Στα οποία όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές; Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια. Αρκετά!”

Σχετικά θέματα