Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια ξεπλύματος της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακοίνωση με τίτλο «Πρόσκληση συμμετοχής φοιτητριών και φοιτητών του ΔΠΘ στο Πρόγραμμα..

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακοίνωση με τίτλο «Πρόσκληση συμμετοχής φοιτητριών και φοιτητών του ΔΠΘ στο Πρόγραμμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με τίτλο «Ambassadors Fund for Summer Work Travel Scholarship για το καλοκαίρι του 2024».  Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «στόχος του προγράμματος είναι η εμπειρία σε διάφορες εργασίες και η επαφή με την αμερικανική κοινωνία. Θα δοθούν υποτροφίες σε 20 φοιτητές για περίοδο έως τεσσάρων μηνών το καλοκαίρι του 2024, για να εργαστούν προσωρινά σε διάφορες εργασίες (το πιο πιθανό είναι όχι σχετικές με το αντικείμενό τους)». 

«Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ δαπανούν πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο για να σβήσουν, όπως λένε, το ”αντιαμερικανικό κλίμα στην Ελλάδα”, πράγμα που επιχειρείται και μέσω του ”Xanthi Tech Lab”, που χρηματοδοτείται απευθείας απ’ την Αμερικανική Πρεσβεία. Αντίστοιχα τέτοια ”εργαστήρια” υπάρχουν και σε άλλες πόλεις όπως σε Κέρκυρα, Βέροια και αλλού (Corfu Tech Lab  και Veria Tech Lab) και κάνουν διάφορες δράσεις που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές, φτιάχνοντας ένα ”όμορφο προφίλ” για τους φονιάδες των λαών!», σημειώνει η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ και πρόσθέτει: 

«Αποτελεί πραγματική πρόκληση τόσο για τη φοιτητική κοινότητα του ΔΠΘ, όσο και για όλο τον ελληνικό λαό να επιχειρείται απ’ το ΔΠΘ τέτοια προσπάθεια ξεπλύματος της Αμερικανικής Πρεσβείας, την ίδια χρονική στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης μετράει πάνω από 10.000 νεκρούς, εκ των οποίων πάνω από 4.000 παιδιά, την ώρα που το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ έχει ισοπεδώσει νοσοκομεία, σχολεία του Ο.Η.Ε. και προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα, που παραδέχεται ότι πραγματοποιεί χτυπήματα τα οποία γνωρίζει ότι θα οδηγήσουν στον θάνατο άμαχου πληθυσμού. Όλα αυτά με την οικονομική και στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ! Ακόμα, όλα αυτά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, για τον οποίο βασικό στήριγμα αποτελεί η περιοχή μας, καθώς η πλειονότητα των οπλικών συστημάτων και άλλου εξοπλισμού μετακινείται προς τα εκεί περνώντας απ’ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αξιοποιώντας το σιδηροδρομικό μας δίκτυο!

Το ΔΠΘ προχώρησε μάλιστα στη δημοσίευση αυτής της ανακοίνωσης λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν τα 50 χρόνια απ’ τον ηρωικό ξεσηκωμό των φοιτητών και του υπόλοιπου λαού στο Πολυτεχνείο το 1973. Ένα απ’ τα συνθήματα που έγραφαν τότε οι φοιτητές στις πύλες του Πολυτεχνείου ήταν ”Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”, όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να το σβήσουν απ’ τη μνήμη ιδιαίτερα της νεολαίας. Αυτό το σύνθημα υπάρχει και σήμερα γραμμένο στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης με την υπογραφή της ΚΝΕ!

Το ΔΠΘ αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός που πρόσφατα τόλμησε να κατηγορήσει για αντισημιτισμό όσους αγωνίζονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, για το δίκαιο αίτημα του Παλαιστινιακού λαού να έχει πατρίδα, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με βάση την σχετική απόφαση του ΟΗΕ, φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη δημοσίευση αυτής της κατάπτυστης ανακοίνωσης και οφείλουν άμεσα να την αποσύρουν! Το ΔΠΘ και ο Υπουργός Παιδείας καλά θα κάνουν να δώσουν χρήματα και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών και να αφήσουν τα πάρε-δώσε με την Αμερικανική Πρεσβεία!

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΔΠΘ να καταγγείλουν άμεσα τη συγκεκριμένη ενέργεια και να εξασφαλίσουν την ενημέρωση όλων των φοιτητών! Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΔΠΘ να τους γυρίσουν την πλάτη, κανείς να μην δηλώσει συμμετοχή συμβάλλοντας στο ξέπλυμα των φονιάδων των λαών!».  Από 902.gr

Σχετικά θέματα