Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του αρχι-ναζί Μιχαλολιάκου

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, δικηγόρου του Μιχαλολιάκου και της Μάγδας Φύσσα, με την πλευρά της τελευταίας να φωνάζει «μην απειλείς» - Στις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

 
 

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου ο κατηγορούμενος να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν σήμερα μόνο τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος και πάλι δήλωσε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

Στην δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση όταν οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «δικονομική αταξία», με την πρόεδρο να καλεί τους αστυνομικούς ζητώντας να επιβληθεί η τάξη. Οι υπερασπιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ και ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους».

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά τότε σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, δικηγόρου του Νικ. Μιχαλολιάκου και της Μάγδας Φύσσα, με την πλευρά της τελευταίας να φωνάζει «μην απειλείς».

Το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου

Οσον αφορά στο αίτημα αναβολής της πλευράς Μιχαλολιάκου, ο δικηγορος του Δημ. Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος από τις 6 Ιουνίου νοσηλεύεται με σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης. Αναφέρεται δε, έκπτωση αντανακλαστικών, ικανοποιητική επικοινωνία, αν και ελλειματική, καθώς και ότι ο ασθενής χρειάζεται 3-4 μήνες νοσηλείας για την αποκατάσταση του.

«Ο άνθρωπος δεν ξέρει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Είναι ένας κατηγορούμενος που αδυνατεί να διαβάσει την απόφαση σε βάρος του και ζητάμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δεύτερο βαθμό. Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πως θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πως θα τον υπερασπιστώ;» αναρωτήθηκε ο Δημ. Παπαδέλης.

Με το αίτημα αναβολής, υπερασπιστές έθεσαν και ζήτημα αποχής σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων όταν η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει κατά την τρίτη συνεδρίαση. Η πλειοψηφία της υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεσμεύεται από την απόφαση αυτή.

Ο Ιωάννης Λαγός, μέσω του δικηγόρου του Κων. Πλεύρη, υποστήριξε πως η δίκη έχει πολιτικοποιηθεί και θίγεται το δικαίωμα της ελευθερίας του ενώ αντιτάχθηκε στην αναβολή.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο: «Σέβομαι τη θέση του κυρίου Μιχαλολιάκου, αλλά βρίσκομαι στη φυλακή τρία χρόνια για ποινή που θεωρώ άδικη. Έκανα απεργία πείνας 25 ημέρες και σταμάτησα γιατί έμαθα ότι θα ξεκινήσει το εφετείο το καλοκαίρι. Έχουν περάσει 40 ημέρες χωρίς να ξεκινήσουμε. Ποια ουσία της απεργίας πείνας; Θέλω να μιλήσω με στοιχεία να δείξω ότι κακώς έχω καταδικαστεί. Αν αθωωθώ ή αν πάρω ελαφρυντικό, δεν θέλω να γίνει αφού έχω εκτίσει την ποινή μου 13 ετών».

Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι από τα ιατρικά έγγραφα που αναγνώστηκαν, προέκυψε ότι ο Νικ. Μιχαλολιακος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας που διατηρείται, ενώ η σωματική αδυναμία δεν του στερεί το δικαίωμα του να έρθει στη δικαστική αίθουσα. Επισημάνθηκε ότι στο προσωπικό ιστολόγιο του υπάρχει πρόσφατος σχολιασμός της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Λιγνάδη, πράγμα που -όπως τόνισε ο Κ. Παπαδάκης- καταδεικνύει «υγιέστατη πνευματική λειτουργία, κριτική σκέψη και παρέμβαση στα πράγματα».

Την απόρριψη του αιτήματος αναβολής του Ν. Μιχαλολιάκου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας.

Πηγή: real.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις