Πολιτική

Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας δοφολόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Εκτός φυλακής βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης… Η αποφυλάκιση Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη αξιοποιεί πολλά από τα εργαλεία της όταν πρόκειται να αποφασίσει για τα εγκλήματα των ενστόλων. 

Η μετατροπή της ισόβιας ποινής σε 13 χρόνια που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση στα 11 χρόνια είναι αδιανόητη. Όμως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού, όπου εκρατείτο. Νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου – αναφορικά με την μέχρι σήμερα ποινή που έχει εκτίσει. Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης!

Οι δικαστές χρησιμοποίησαν τα περί «σύννομου βίου» του Κορκονέα. Πρότερος έντιμος και σύννομος βίος και ο δολοφόνος του Αλέξη είναι έξω από την φυλακή. «Ένοχος» αλλά ελεύθερος.  Απαλλάχθηκε από την …βαριά τιμωρία. Δεν χρειάστηκε καν να …απολογηθεί να δείξει μεταμέλεια. Εξάλλου ο Κορκονέας έχει δηλώσει ότι δεν απολογηθεί για έναν 15χρονο. Και ας τον δολοφόνησε. Και ας σήκωσε το όπλο της εξουσίας του και του νόμου του για να του κόψει το νήμα της ζωής… Να δολοφονήσει ένα 15χρονο…

H αποφυλάκιση Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Προκαλεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας. Προκαλεί κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο… 

 

(Επισκέψεις: 1.711 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend