Πολιτική

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 
    Απεργούμε ενάντια στα μνημόνια τους, τους εμπνευστές και τους εκτελεστές των μνημονίων διαρκείας. 

    Aπεργούμε ενάντια στα επικαιροποιημένα μνημόνια τους και στις κάθε είδους επιτροπείες που θα συνεχίσουν και μετά την «καθαρή έξοδο».

    Απεργούμε γιατί δεν νομιμοποιούμε τα ΣΕΒη τους προς το κεφάλαιο τα οποία μας καταδικάζουν σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

    Απεργούμε γιατί δεν θα δεχτούμε ποτέ ως φυσιολογικό ότι ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζούνε σε συνθήκες υλικής αποστέρησης.

    Απεργούμε γιατί βρισκόμαστε ή κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο 35,6% που αντιμετωπίζει φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

    Απεργούμε γιατί έχουμε βρεθεί – βρισκόμαστε ή κινδυνεύουμε να βρεθούμε – στις στρατιές των ανέργων, των εργαζόμενων και απλήρωτων, των εργαζόμενων που αμείβονται με μισθούς πείνας.

    Απεργούμε γιατί οι ζωές μας κοστίζουν παραπάνω από τα κουπόνια, τα επιδόματα, τα μερίσματα και τους λαχνούς της φορολοταρίας τους.  

    Απεργούμε γιατί δεν θα ανεχτούμε τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας.

    Απεργούμε ενάντια στους εκμεταλλευτές μας που θησαυρίζουν από τον δικό μας κόπο. 

    Απεργούμε ενάντια σε εκείνους που ρήμαξαν τις ζωές μας και συνεχίζουν να ψηφίζουν κάθε μέτρο διάλυσης μας και με τα δύο χέρια.

   Απεργούμε ακριβώς γιατί, ναι, δεν είναι εύκολη η απόφαση για συμμετοχή σε μια απεργία. Ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο μισθωτός, με μια λέξη ο αδύναμος στη σχέση του με την εργοδοσία έχει να υπερνικήσει πολλά εμπόδια μέχρι να κάνει το βήμα.

   Απεργούμε γιατί θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

   Απεργούμε για να ξεπεραστεί το «δεν βγαίνει τίποτα» και  η παραίτηση που μας προτείνουν.

   Απεργούμε γιατί ο μοναδικός τρόπος αντίστασης είναι να σηκωθούμε όρθιοι και να τα απαιτήσουμε όλα, να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Ολόκληρη. 

«Βγες έξω, σύντροφε!»

«Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε / Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι / Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή / Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! / Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ! / Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη /  Την αλληλεγγύη!

Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και /Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!/ Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις  / Οπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! / Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη /Την αλληλεγγύη!

Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Τραγούδι της απεργίας»

***

Ο «Ημεροδρόμος» συμμετέχει στην 24ώρη απεργία – που αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ  για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – από τις 06.00  π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου έως τις 06.00 π.μ. της  Πέμπτης 31 Μαΐου.

(Επισκέψεις: 77 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend