Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Aντιδράσεις από απόστρατους και φορείς: Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του Ν.Μπογιόπουλου

Την κατάπτυστη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που εκδικάζεται την Πέμπτη, καταγγέλλουν..

Την κατάπτυστη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που εκδικάζεται την Πέμπτη, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους φορείς και απόστρατοι.

Θυμίζουμε ότι με την αγωγή της η ΕΑΑΣ αξιώνει από τον δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Αφορμή ήταν τα όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

ΚΕΘΑ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα απαιτεί να ανακληθεί τώρα η αγωγή και σημειώνει: «Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για σχόλιό του σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Η ΕΑΑΣ είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο διοργανώνει τέτοιου περιεχομένου εορτές, που βρίθουν από αντικομμουνιστικό μίσος! Στις τελετές αυτές παρευρίσκονται νοσταλγοί του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας, της δικτατορίας και της βασιλείας. Το ίδιο έγινε και φέτος που, χωρίς να περιοριστεί η τελετή, όπως δηλωνόταν, στο “άναμμα ενός κεριού”, η ΕΑΑΣ συνεόρτασε στο ίδιο κλίμα με εκπροσώπους ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ανακοινώνοντας μάλιστα και εκπρόσωπο του γνωστού έγκλειστου Κασιδιάρη, καθώς και εκπρόσωπο “βασιλικής” οργάνωσης.

Ακόμη, ανακοινώθηκαν από του βήματος, μεταξύ άλλων, ονόματα αποστράτων για την προσφορά τους, όπως του τ. ευρωβουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ή άλλου που εμφανίζεται σε βίντεο να κόβει με ξίφος την, με σχήμα βασιλικού στέμματος, “βασιλόπιτα”.

Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο από το υπουργείο Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι’ αυτό και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι βαριές! Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς το 2020, μετά τον σχετικό “ντόρο”, ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή η παρουσία “εκπροσώπου του πρωθυπουργού” στις αντίστοιχες τελετές, ενώ με την ανοχή της η ΕΑΑΣ προχώρησε στην κατάπτυστη αγωγή.

Φέτος, πάλι, ενώ ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να χαμηλώσει δήθεν τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τους εορτασμούς “…εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους…”, η ΕΑΑΣ συνέχισε …στο ίδιο τέμπο, με κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κύριο άρθρο στην εφημερίδα της.

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, μάλιστα με χρήματα των ίδιων των αποστράτων, ούτε επίσης τους τιμά η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ελευθεροτυπίας! Καταδικάζουμε την ΕΑΑΣ για την πιο πάνω ενέργειά της και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη κατά του Ν. Μπογιόπουλου! Απαιτούμε την κατάργηση των εορτασμών αυτών από την ΕΑΑΣ».

Καταγγέλλουν τις ευθύνες και την εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. αναφέρει: «Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άθλια δίωξη της ΕΑΑΣ κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου! Δεν τιμά κανέναν απόστρατο ούτε η δίωξη αυτή κατά της ελευθεροτυπίας ούτε και η πραγματοποίηση των εορτών μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι που ξεχειλίζουν αντικομμουνισμό.

Είναι ντροπή, οι κύριοι, που υποτίθεται εκπροσωπούν τους απόστρατους, να συνεορτάζουν με διάφορα φασιστοειδή και παραφυάδες ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης καλλιεργώντας το μίσος και τον άκρατο αντικομμουνισμό. Επίσης συνολικότερα από τον “βίο και την πολιτεία” των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ, έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος τους είναι αρνητικός. Επομένως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη!

Ευθύνες αναλογούν σε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεξιές, κεντρώες και “αριστερές”, που ανέχτηκαν και συντήρησαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Μεγάλες ευθύνες έχει ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς μόλις στο παρά πέντε ακύρωσε την παρουσία “εκπροσώπου του πρωθυπουργού” στις τελετές του 2020, ενώ ανέχεται άθλιες διώξεις, ουσιαστικά, κατά της ελευθεροτυπίας. Αμεση ανάκληση της δίωξης! Κατάργηση των εορτών μίσους!».

Δήλωση για την κατάπτυστη αγωγή έκανε και ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., ζητώντας να σταματήσει τώρα. Οπως σημειώνει, «πολλά ερωτηματικά γεννά η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που εποπτεύει την (ΕΑΑΣ) με την εκκωφαντική σιωπή τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ΕΑΑΣ είναι γνωστή από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες “κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών” όπως η ίδια αναφέρει. Αποτελεί καθήκον όλων των αποστράτων να καταδικάσουν την πολιτική του αντικομουνισμού και της θεωρίας των “δύο άκρων”, που ακούγεται συχνά τελευταία».

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα