Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.  Το πρόγραμμα των εξετάσεων..

Με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ συνεχίζεται τις επόμενες μέρες με τα εξής μαθήματα:

  • Σάββατο 3 Ιούνη: Μαθηματικά (Αλγεβρα).
  • Τετάρτη 7 Ιούνη: Ανατομία – Φυσιολογία II, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.
  • Παρασκευή 9 Ιούνη: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς κανονισμοί στη ναυτιλία – Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.
  • Σάββατο 10 Ιούνη: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.
  • Τρίτη 13 Ιούνη: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.
  • Πέμπτη 15 Ιούνη: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης II (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.
  • Παρασκευή 16 Ιούνη: Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Αύριο, Παρασκευή, τη σκυτάλη των πανελλαδικών εξετάσεων παίρνει η μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων που διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εξετάσεών τους έχει ως εξής:

  • Τρίτη 6 Ιούνη: Αρχαία Ελληνικά για την Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) Ανθρωπιστικών Σπουδών, Μαθηματικά για τις ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και Βιολογία για την ΟΠ Σπουδών Υγείας.
  • Πέμπτη 8 Ιούνη: Λατινικά για την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών, Χημεία για τις ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και Πληροφορική για την ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
  • Δευτέρα 12 Ιούνη: Ιστορία για την ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσική για τις ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και Οικονομία για την ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Από το Σάββατο 17 Ιούνη θα αρχίσουν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων με πρώτο το μάθημα των Αγγλικών, οι οποίες εξετάσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Ιούνη.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων, το Σάββατο 24 Ιούνη και τη Δευτέρα 26 Ιούνη εξετάζονται τα μαθήματα Μουσική Αντίληψη και Γνώση και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, για τα οποία έχουν οριστεί από τον Απρίλη τα εξεταστικά κέντρα και όλοι οι υποψήφιοι των νησιωτικών περιοχών καλούνται να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα για να εξεταστούν, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά ανακοίνωση για το πώς θα μπορέσουν να ψηφίσουν οι ίδιοι και οι συνοδοί τους.

Φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις θα συμμετάσχουν περίπου 90.000 υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν για 68.574 θέσεις στα ΑΕΙ, με τον ανταγωνισμό να είναι μεγαλύτερος στο πεδίο των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των υποψηφίων, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

“Είμαστε μαζί σας” 

«Είμαστε μαζί με όλους τους μαθητές, να τους βλέπουμε να μεγαλώνουν, να κάνουν  όνειρα, να έχουν φιλοδοξίες… Γι αυτό κι εμείς οι γονείς σας, αγωνιζόμαστε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές σας ανάγκες» σημειώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Μαθητών Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σε ανακοίνωσή της προς τους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ συνεχίζει:

«Είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια που κάνετε, κόντρα στις δυσκολίες και στα εμπόδια που σας βάζουν…

Είμαστε μαζί σας σε αυτήν τη μάχη, που δεν είναι ούτε η τελευταία ούτε η πιο σημαντική. Γιατί ο δρόμος της ζωής δεν εξαρτάται μόνο από την επιτυχία ή μία πιθανή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Κρατήστε για πάντα στο μυαλό σας ότι σημασία έχει να τολμάς, να προχωράς, να παλεύεις για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου.

Με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή!

Ευχόμαστε να προσέλθετε στις πανελλαδικές εξετάσεις με αισιοδοξία, δύναμη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.

Καλή επιτυχία παιδιά μας!!!».

Σχετικά θέματα

Απόψεις