Διεθνή

Αλληλεγγύη στην Κούβα – Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στήσουν προβοκατόρικο σκηνικό

Μια νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης της Κούβας από τις ΗΠΑ κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, ενημερώνοντας τις διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στο νησί.

Η νέα απόπειρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κουβανικής κυβέρνησης, θα γίνει μέσω «διαδηλώσεων» που διοργανώνονται από μαφιόζικες ομάδες που έχουν έδρα το Μαιάμι και τους συνεργούς τους που βρίσκονται στην Κουβά, την 15η Νοέμβρη. Η συγκεκριμένη ημέρα έχει επιλεχθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για να στήσει το προβοκατόρικο σκηνικό, καθώς στις 15 Νοέμβρη, το νησί θα ανοίξει ξανά επισήμως στον διεθνή τουρισμό.

«Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο η διαρκής επίθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι συνεχείς προσπάθειές της (…) να δημιουργήσει συνθήκες εσωτερικής αποσταθεροποίησης, να διαταράξει την ηρεμία και την ασφάλεια των πολιτών (…), να μας καταστρέψει τη γιορτή» δήλωσε ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία, αλλά και τα πρόσωπα των μαφιόζων που έχουν εμπλακεί στην απόπειρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την νέα απόπειρα αποσταθεροποίησηςΟ υπουργός Εξωτερικών της Κούβας παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μπ. Ροντρίγκεζ, οι «διοργανωτές» των «διαδηλώσεων», ισχυρίζονται ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Αβάνα και σε έξι επαρχίες, έχοντας ως πρόσχημα την «απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων». Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, ανέφερε ότι «ιδιωτικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα του Facebook, όχι μόνο ασκούν παράνομες δραστηριότητες από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, του εθνικού δικαίου στις ίδιες τις ΗΠΑ και σε άλλα έθνη, από όπου λειτουργούν κατά παράβαση των νόμων της Κούβας, ακόμη και κατά παράβαση των λεγόμενων κοινοτικών πολιτικών, στους ίδιους τους κανόνες της πλατφόρμας Facebook, αλλάζοντας αλγόριθμους, αλλάζοντας τον μηχανισμό γεωγραφικής τοποθεσίας για προσομοίωση της μαζικής παρουσίας στην Κούβα ανθρώπων και λογαριασμών που γνωρίζουν ότι κατοικούν εκτός της χώρας μας, κυρίως στη Φλόριντα και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Παρουσιάζουν φερόμενους διαδηλωτές, ως ειρηνιστές όταν είναι γνωστό ότι είναι ξένοι πράκτορες, που ενθαρρύνουν βίαιες πράξεις βανδαλισμού και που αναπόφευκτα θα δημιουργούσαν καταστάσεις που θα άλλαζαν την εσωτερική ειρήνη», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον «προσπαθεί να φτιάξει ένα ανύπαρκτο εικονικό σενάριο από ψέματα και μη πραγματικότητα με την ελπίδα να το μετατρέψει σε σενάριο πραγματικότητας, κάτι που δεν υπάρχει στην Κούβα».  Υπογράμμισε παράλληλα ότι «από τις 22 Σεπτεμβρίου, υπήρξαν 29 δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή προσωπικοτήτων με επιρροή του Κογκρέσου αυτής της χώρας, σχεδόν μία κάθε ημέρα, που προορίζονταν να ενθαρρύνουν, να προσανατολίσουν και να υποθάλψουν ενέργειες αποσταθεροποίησης στη χώρα μας».

Αλληλεγγύη στην Κούβα

«Γνωρίζουμε καλά τις πραγματικές προθέσεις των αυτοαποκαλούμενων “διαδηλώσεων” που σχεδιάζονται για τις 15 Νοέμβρη. Με αυτές, τις πλήρως στηριζόμενες από τις ΗΠΑ ενέργειες, θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με σκοπό να στρώσουν το δρόμο για μια επέμβαση ενάντια στο κράτος. Ούτε ο κουβανικός λαός ούτε οι επαναστάτες διεθνώς θα δεχτούν ένα τέτοιο σενάριο». Αυτό τονίζει η Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην κοινή ανακοίνωσή της που εξέδωσε μετά την συνεδρίασή της στις 5 και 6 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι: «Δηλώνουμε πως εναντιωνόμαστε σε κάθε είδους επέμβαση, πραξικόπημα και σαμποτάζ ή “ήπιο πραξικόπημα” ενάντια στην Κούβα. Οσοι έχουν τέτοιους στόχους, πρέπει να ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα αποτύχουν. Ο κουβανικός λαός δεν θα παραδοθεί ποτέ, δεν θα αφήσει ποτέ την Επανάσταση και τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία που δημιούργησε με το αίμα και τον ιδρώτα του, στα χέρια των αντιδραστικών δυνάμεων. Οι κομμουνιστές και οι φίλοι της Κούβας από όλο τον κόσμο θα σταθούν στο πλάι του τιμημένου λαού του Νησιού της Επανάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλα τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚ της Κούβας, για δράσεις αλληλεγγύης στο διάστημα 12-15 Νοέμβρη».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Εφημερίδα «Granma») – Aπο 902.gr

(Επισκέψεις: 1.549 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend