Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αίτημα της αμερικανικής Chevron για έρευνα υδρογονανθράκων και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Πανηγυρίζει η κυβέρνηση

Επίσημο αίτημα για τη συμμετοχή της Chevron στην παραχώρηση ΠΕΡΙΟΧΗ 10 (Block 10), ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, υπέβαλαν οι εταιρείες Chevron..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Επίσημο αίτημα για τη συμμετοχή της Chevron στην παραχώρηση ΠΕΡΙΟΧΗ 10 (Block 10), ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, υπέβαλαν οι εταιρείες Chevron και HELLENiQ ENERGY, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή που έχει παραχωρηθεί στην HELLENiQ ENERGY και στην οποία – σύμφωνα με το αίτημα που υπέβαλαν οι δυο εταιρείες – εισέρχεται η Chevron με ποσοστό 70 % αναλαμβάνοντας επίσης το ρόλο του εντολοδόχου (Operator) στην παραχώρηση. Η περιοχή έχει έκταση 2.735,79 τ.χλμ. και το βάθος της θάλασσας κυμαίνεται από 500 έως 2.500 μέτρα.

Φυσικά η κυβέρνηση πανηγυρίζει με τον  υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, να δηλώνει: «Η απόφαση της Chevron να συμμετάσχει σε μια ακόμη θαλάσσια περιοχή της χώρας μας μαζί με την HELLENiQ ENERGY, συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων. Επιβεβαιώνει ότι η Πατρίδα μας βρίσκεται πλέον στον πυρήνα των μεγάλων ενεργειακών συμφωνιών και επενδύσεων. Αποτελεί μια ακόμη ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις προοπτικές της χώρας μας. Η διερεύνηση και αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου μας είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί θεσμική αξιοπιστία. Με σχέδιο, συνέπεια και εθνική αυτοπεποίθηση, η Ελλάδα ισχυροποιεί διαρκώς τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου».

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ενισχύεται η θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, γεγονός που όχι μόνο δεν είναι για γιορτές και πανηγύρια, όχι μόνο δεν σημαίνει για τον λαό φτηνότερη Ενέργεια αλλά καθιστά τη χώρα μας και τον λαό μαγνήτη κινδύνων, με πολλαπλούς μάλιστα στόχους. Και στρατιωτικούς, όπως είναι οι ΝΑΤΟικές υποδομές σε όλη τη χώρα, και ενεργειακούς, που αναβαθμίζονται πλέον σε στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Θυμίζουμε πως τον Ιανουάριου του 2025 η κυβέρνηση είχε προβεί πάλι σε πανηγυρικούς εορτασμούς όταν η Chevron ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της για  «έρευνα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και έως δυτικά της Κρήτης, που συνορεύει με τα θαλάσσια οικόπεδα αντίστοιχου διαγωνισμού του 2014».

Σχετικά θέματα

Post
Filter