Κοινωνία

«Μπλόκο» στα αντιασφαλιστικά σχέδια!

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «πολιορκούν» αυτή την ώρα (10 π.μ.) πάνω από 2.000 αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά. Γύρω από το υπουργείο έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εν τω μεταξύ καταφθάνουν στην Αθήνα αγρότες απ΄ όλη τη χώρα προκειμένου να πάρουν μέρος στο μεγάλο παναγροτικό, πανελλαδικό, συλλαλητήριο, σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ήδη, στην Πλατεία Συντάγματος έχει συγκεντρωθεί ένα μέρος των αγροτών που ήρθαν από την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα πλησιάζουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι στα διόδια Αφιδνών, η αστυνομία έχει στήσει μπλόκο προκειμένου να αποτρέψει αγρότες που θέλουν να μπουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, ενώ γίνεται και έλεγχος σε νταλίκες.

Αγρότες από την Πελοπόννησο πήραν απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους, όμως όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στα διόδια της Κορίνθου οι εκεί παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις θα απαγορεύουν την κίνηση με αγροτικά μηχανήματα.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών. Σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Τα Τέμπη θα είναι ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην πρωτεύουσα.

Στην Αττική κλειστός θα είναι ο κόμβος Μαρκόπουλου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το συλλαλητήριο

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν το απόγευμα οι αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην Κάνιγγος. Νωρίτερα το μεσημέρι στις 2 θα γίνει η συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων.

Σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

(Επισκέψεις: 10 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend