Μικρομεσαίοι αγρότες: Είναι ζήτημα ζωής, ή θανάτου!

Eξοντωντικά τα μέτρα που ψηφίζονται την Τετάρτη στη Βουλή

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 20 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώνεται το σχέδιο εξανδραποδισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς, με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και το οποίο πρέπει να ψηφιστεί την Τετάρτη, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που ανέλαβε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για την υπογραφή του νέου μνημονίου. Ωστόσο, αργά το απόγευμα της Δευτέρας πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι η συζήτηση, για το θέμα των αγροτών και των συντάξεων, θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση. 

Εντυπωσιάζει πράγματι η σκληρότητα των μέτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και μάλιστα σε μια περίοδο που θα έπρεπε για πολλούς και διάφορους λόγους να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή και η αγροτική οικονομία, ακόμη και για την αντιμετώπιση των επισιτιστικών προβλημάτων που προκαλεί η ένταση της μνημονιακής πολιτικής σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ.

2. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.

3. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.

4. Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.

5. Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.

6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.

7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

8. Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.

9. Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κ.λπ.), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή.

Τα μέτρα αυτά έρχονται ως χαριστική βολή για χιλιάδες μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά,  που ήδη έχουν γονατίσει από τα βάρη της γενικής οικονομικής πολιτικής (μείωση του λαϊκού εισοδήματος, φοροκαταιγίδα, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση, εισφορά αλληλεγγύης κ.ά) αλλά και από τις ολέθριες συνέπειες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ετικέττες: , , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

3 Σχόλια - "Μικρομεσαίοι αγρότες: Είναι ζήτημα ζωής, ή θανάτου!"

  1. Ο/Η MAKIS λέει:

    ΟΧΙ, ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ. 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΜΕ.

  2. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

    Η πρώτη φορά αριστερά του σφύριζα πείρε τον φορολογικό νόμο της δεξιάς και τον βελτίωσε , άντε είπαν, να ξεμπερδεύομαι με τους αγρότες είναι στην αναμονή τα αφεντικά μας, μην μας μαλώσουν ….

Άποστολή άρθρου μέσο Email