Τα εμετικά πανό που σήκωσαν την Παρασκευή κάποιοι κάφροι στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί – «φίλαθλοι» του Ολυμπιακού προκαλούν οργή.

Αηδία απέναντι στα καθάρματα που έγραψαν και σήκωσαν το πανό με το σύνθημα «Γαύρε θυμήσου το θρίαμβο της Παιανίας» για να …«πανηγυρίσουν» τη δολοφονία ενός ανθρώπου πριν από 12 χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αηδία απέναντι στα τομάρια που σήκωσαν και ένα δεύτερο που έγραφε «φαντάζει ωραία στην Παιανία η πράσινη σημαία 29-3-07».

Ήταν 29 Μαρτίου 2007. Πριν 12 χρόνια ο Μιχάλης Φιλόπουλος, ένας οπαδός του Παναθηναϊκού έπεφτε νεκρός στη λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Παιανίας. Ο 22χρονος οπαδός του τριφυλλιού μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε περίπου 400 αλήτες που σαν επαγγελματίες φονιάδες συναντήθηκαν έξω από το γήπεδο, σε παιχνίδι βόλεϊ γυναικών (!) μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για να λύσουν τις …διαφορές τους.

Τότε δύο αγέλες μια «ερυθρόλευκη» και μια «πράσινη» χτυπήθηκαν μέχρις εσχάτων. Οι δύο «αγέλες» από τότε – με την ανοχή κράτους, διοικήσεων ομάδων, φιλάθλων – συνεχίζουν τη δράση τους προσθέτοντας και νέα «μέλη» στις τάξεις τους. Συγκρούονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, μαχαιρώνονται, καίνε, κλέβουν, λεηλατούν, σπέρνουν τον τρόμο με «καταδρομές» και προκαθορισμένα ραντεβού. Συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα…

Την Παρασκευή τμήμα αυτής της αγέλης, μερικά τομάρια, σήκωσαν τα συγκεκριμένα πανό. «Ανενόχλητα» τα τσογλάνια προπαγάνδιζαν το φονικό τους.

Το εξοργιστικό του γεγονότος όμως είναι ότι το χυδαίο σκηνικό που έστησε μια χούφτα κωλόπαιδα δεν βρέθηκε κάποιος, κάποιοι να το σταματήσουν. Μέσα σε χιλιάδες φιλάθλους και οπαδούς δεν βρέθηκαν ορισμένοι να απαιτήσουν να κατέβει το πανό, να καταδικάσουν έστω αποδοκιμάζοντας την αλητεία. 

Το αντίθετο. Μεγάλο τμήμα ενός κατάμεστου γηπέδου τραγουδούσαν εν χορώ συνθήματα που παρέπεμπαν στο …«θρίαμβο» της δολοφονίας. Πιθανά το ίδιο θα πράξει στο άμεσο μέλλον και η αντίστοιχη πράσινη «αγέλη» στο «γήπεδο» της προβάλλοντας τα δικά της …«ανδραγαθήματα». 

Όσο λοιπόν αυτές οι αγέλες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, να δρουν, να γίνονται αποδεκτές, να κερδίζουν ακόμα και το …χειροκρότημα της υπόλοιπης κερκίδας, οι «Παιανίες» θα «αυγατίζουν». 

Όσοι δε αναρωτιούνται τι έπραξαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός απέναντι στην καφρίλα, τους πληροφορούμε: Απολύτως τίποτα. Αυτοί ότι είχαν να κάνουν το έκαναν πριν μερικές μέρες. Όταν απαγόρευσαν στους παίκτες της Ολυμπιακού να παίξουν μπάσκετ, αφού πρώτα – σύμφωνα με ρεπορτάζ – «πλακώθηκαν» με τον «συνάδελφο» τους, μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός… Αυτοί όχι στην Παιανία αλλά κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, παρόντος του γγ Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη…

Αυτοί οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τις ομάδες σαν εταιρείες στην εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών σκοπών και οι οπαδικές αγέλες που κατασκευάζουν «εχθρούς» στο όνομα της «φανέλας» λειτουργούν με μοιρασμένους ρόλους στα πλαίσια ενός σάπιου συστήματος. Ενός συστήματος που καταστρέφει τον αθλητισμό. Εκκολάπτει στις κερκίδες τον φασισμό.

Δημιουργεί οργανωμένους «στρατούς» που ανάλογα με τις  συνθήκες χρησιμοποιούνται από τους μεγαλομετόχους και το κατεστημένο ποικιλοτρόπως…

(Επισκέψεις: 3.816 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend