Πολιτική

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Αφιερωμένη στον Μ. Θεοδωράκη η τρίτη ημέρα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη θα είναι η τρίτη ημέρα (Σάββατο 25 Σεπτέμβρη) του κεντρικού Φεστιβάλ στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξαρχής είχε ανακοινώσει, μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» στις 23-24-25 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο «Είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι (…) βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον» από τη συλλογή «Γειτονιές του κόσμου». Την ενορχήστρωση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και συμμετέχουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Μετά το θλιβερό γεγονός της αναγγελίας του θανάτου του, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, μέσα από την ανακοίνωση του, αφιερώνει την τρίτη μέρα, Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, του κεντρικού Φεστιβάλ στην Αθήνα, στον μεγάλο δημιουργό.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα ακούσουμε τους μοναδικούς στίχους από τις «Γειτονιές του κόσμου», υλοποιώντας την επιθυμία του ίδιου του Μίκη να επανεκτελεστούν στη σκηνή του Φεστιβάλ. «Γεια σου, χαρά σου λεφτεριά», «Έτσι μικρό ήταν το όνειρό μας…» και άλλοι αγαπημένοι στίχοι θα μας συντροφέψουν σε αυτήν την μοναδική βραδιά. Επιπλέον, το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει μουσικές επιλογές από τον «Επιτάφιο», τη «Ρωμιοσύνη», καθώς και άλλα τραγούδια, που έχουν εμπνευστεί από τους μεγαλύτερους αγώνες του λαού μας και θα συνεχίζουν να μας συντροφεύουν ώσπου «να σημάνουν οι καμπάνες»…

Και φυσικά, μετά το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που θα κλείσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μας, θα ακουστούν τραγούδια από την κοινή πορεία των δύο καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Νταλάρας θα αναπροσαρμόσει τη συναυλία του πραγματοποιώντας αφιέρωμα την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στις 9:30 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, με τίτλο «Η ποίηση στα τραγούδια του Μίκη». Μαζί του η Βιολέττα Ίκαρη και η Ασπασία Στρατηγού. Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 1.003 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend