Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ κατά της Υεμένης

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιδρομές σε πέντε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, σε άλλη μια εξέλιξη που ρίχνει κι άλλο..

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιδρομές σε πέντε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, σε άλλη μια εξέλιξη που ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» των κινδύνων για γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM – «Κεντρική Διοίκηση»), οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χθες τρεις κινητούς αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ, ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος (UUV) και ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας.

«Αυτή είναι η πρώτη παρατηρούμενη χρήση UUV από τους Χούθι από τότε που ξεκίνησαν οι επιθέσεις στις 23 Οκτωβρίου», ανέφερε η CENTCOM.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλοι σύμμαχοί τους πραγματοποιούν βομβαρδισμούς κατά της Υεμένης και ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα με νέες ναυτικές αποστολές, με την Ελλάδα να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις αποστολές, βαθαίνοντας την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας.

Επισήμως, στόχος των ευρωατλαντικών επιδρομών και των νέων ναυτικών αποστολών είναι η αποτροπή των επιθέσεων που εξαπολύουν οι Χούθι εναντίον ισραηλινών και «δυτικών» εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αντίποινα για το ισραηλινό μακελειό στη Γάζα που εντείνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Στην πραγματικότητα, η επικίνδυνη αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή οφείλεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης τους σε μια περιοχή κρίσιμη για τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις