Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΒ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Συμβολική κατάληψη  στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποιεί το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.  «Εδώ και τώρα ένσημα Βαρέα για..

Συμβολική κατάληψη  στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποιεί το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. 

«Εδώ και τώρα ένσημα Βαρέα για τους λιμενεργάτες του Πειραιά» αναγράφουν τα τρικάκια που έχουν ρίξει έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. «Εδώ και τώρα ένσημα ΒΑΕ» είναι το σύνθημα με το οποίο έχουν «στολίσει» τον τοίχο του κτιρίου και το πεζοδρόμιο.

Διαμαρτύρονται γιατί εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ στέκεται εμπόδιο, έχοντας προσφύγει και δικαστικά, στο να εφαρμοστεί το καθεστώς ΒΑΕ στους λιμενεργάτες.

Σε δήλωσή του από την συμβολική κατάληψη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στον ΣΕΒ, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι, πραγματοποιούμε μια συμβολική κατάληψη στον ΣΕΒ διότι είναι αυτοί που με προσφυγή που έχουν κάνει έχουν μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου σχετικά με την ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ.

Αυτή την στιγμή, συνέχισε, έχουμε γύρω στους 600 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν εντάσσονται, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας αλλά και του ΣΕΒ που έχει προσφύγει στο ΣτΕ, κατά της εφαρμογής των ΒΑΕ. Είναι ένα ζήτημα, πρόσθεσε, πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, θέλουν να μας φάνε ένσημα εδώ και 11 χρόνια, υπάρχει νομοθεσία η οποία δεν εφαρμόζεται, ενώ έχουν υπάρξει ερμηνευτικές εγκύκλιοι, έχουν έρθει επιτόπιες επιτροπές από τον ΕΦΚΑ, όπου έχουν πιστοποιήσει ότι η δουλειά μας είναι Βαρέα και Ανθυγιεινή και αυτή την στιγμή δεν εφαρμόζουν το αυτονόητο για εμάς που δουλεύουμε μέσα στο κρύο, μέσα στη ζέστη, με καιρικές συνθήκες απαράδεκτες, σηκώνοντας τόνους κάθε μέρα, και με δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Πρόκειται, επεσήμανε ο Μ. Μπεκρής για μια «καγκελένια πόρτα», η οποία έχει τους εργαζόμενους στον παλιό ΟΛΠ να δουλεύουν με τα ΒΑΕ και εμάς να μην μας τα εφαρμόζουν, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρέπει αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση και η εργοδοσία και ο ΣΕΒ, συνολικά τα υπουργεία και οι αρμόδιοι μηχανισμοί να εφαρμόσουν τα ΒΑΕ για όλους του εργαζόμενους, κατέληξε ο Μ. Μπεκρής.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους λιμενεργάτες για την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά κάτι που αρνείται ο ΣΕΒ και μπαίνει εμπόδιο σε ένα αγώνα τόσων χρόνων. Είναι μονόδρομος η ένταξη των λιμενεργατών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις