όταν ο μπάτσος βγαίνει …μπουρδελότσαρκα

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 15 Νοεμβρίου 2014

 Ο μπάτσος αποτελεί μια ειδική κατηγορία πού κινείται στο οριακό πεδίο ζώον- άνθρωπος με την Δαρβινική προσέγγιση. Πρώτα Απ´ όλα ως μπάτσος ορίζεται από τη στιγμή πού φοράει στολή κι αναλαμβάνει το έργο τής καταστολής. Γι αυτό όταν κάποτε σέ μια συνέντευξη ρώτησα την Γώγου αν συμπαθεί τον μπάτσο μού απάντησε » Ναι όταν δεν φοράει στολή.»

Οταν λοιπόν δεν φοράει στολή είναι ένας από μάς πού κινείται στο επίπεδο τού ανθρωπάκου. Ξεχωρίζει ως μέλος τής κοινωνίας για την διστακτικότητα του και την  ύπουλη στάση του στον κοινωνικό περίγυρο. Μην περιμένεις δηλαδή να κανείς μαζί του καμιά βαθυστόχαστη κουβέντα. Συνήθως κάθεται στη γωνιά ακούει τούς άλλους και σημειώνει στο  τεφτέρι του όχι τόσο για να βελτιωθεί όσο για να συμβάλλει στην πληροφόρηση τής «υπερεσίας».Αν και κατά τεκμήριο ο περίγυρός του απαρτίζεται από τούς όμοιούς του.

 Το γεγονός ότι δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός από την  κοινωνία, αυτό τον περιθωριοποιεί σ ένα κύκλο αγέλης ομοίων. Κι αυτό εκ προοιμίου δεν τον κάνει να τρέφει και τα καλλίτερα αισθήματα για την κοινωνία. Συνήθως είναι άτομο πού δεν έχει τελειώσει ανώτερη Σχολή κι εκπαίδευσή του εξαντλείται σε μονόζυγα και άρση βαρών. Παράλληλα εξασκείται στις πολεμικές τέχνες αυξάνει την μυϊκή του μάζα και μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τη συσκευή δακρυγόνων τίς βόμβες κρότου λάμψης και το γκλομπ. Η δε στολή του, τύπου ρόμποκοπ του καλλιεργεί το αίσθημα τής ασφαλείας και τής υπεροχής. Χωρίς στολή είναι αξιοθρήνητος, με τη στολή γίνεται επικίνδυνος.

 Αυτός ο τύπος ανθρώπου αποτελεί το κατ εξοχήν εργαλείο τής καταστολής. Δεν χρειάζεται να σκέφτεται. Εκεί είναι μόνο για να ΕΚΤΕΛΕΙ. Μακάρι νάχει απέναντι και το παιδί του αυτός θα πέσει πάνω του να το ποδοπατήσει…

Συνήθως κουβαλάει έναν θυμό απέναντι στην κοινωνία γιατί ξέρει καλά ότι δεν απολαμβάνει την εκτίμησή της. Αυτό τον καθιστά πιο αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των ανώτερων του οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τού τροφοδοτήσουν αυτό τον θυμό..Γι αυτό, όταν βγαίνουν για να καταστείλουν μια συγκέντρωση αισθάνονται την  ιδια χαρά πού νοιώθουν όταν πάνε…μπουρδελότσαρκα. Εξ ού κι η κόσμια κραυγή «γαμείστε τους» για την οποία ποτέ κανένας ανώτερος τους δεν θα τούς καλέσει σ Απολογία.

 Ο ανώτερος είναι πάντα κρυμμένος στο γραφείο και φροντίζει για το μέλλον του. Πώς θα ξεχωρίσει στην Ιεραρχία τού Σώματος…Συνήθως είναι μειλίχιος με τούς διαπιστευμένους δημοσιογράφους κι ευγενής…

Πρέπει να τούς πείσει να γράψουν τα καλλίτερα γι αυτόν. Όταν όμως αντιληφθεί από τίς αναφορές και τα μόνιτορ πού έχει μπροστά του κάποιον ενοχλητικό φωτο ρεπόρτερ ή δημοσιογράφο ,τότε δίνει την εντολή στα «εργαλεία» «γαμείστε τον»…

Μπορεί να μην είναι δημοσιογράφος. Μπορεί να ναι ο Γλέζος, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια.  Τα «εργαλεία» εκτελούν την εντολή κι αν καμιά φορά σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει κανας ντόρος, τότε διατάσσεται μια ΕΔΕ εναντίον τού άμοιρου αστοιχείωτου κι αγράμματου εργαλείου, η οποία όμως μετ ου πολύ μπαίνει στο Αρχείο..

 Πίσω από τίς ομάδες τών «εργαλείων» υπάρχει η οπισθοφυλακή. Αυτή τη. συγκροτούν φασιστάκια γνωστής ταυτότητας και προελεύσεως ανακατεμένα με μπάτσους πού φοράνε πολιτικά και μερικοί Απ´ αυτούς οδηγούν μηχανάκια. Αυτοί, στοχοποιούν απεργούς απομονώνουν κάποιους Απ´ αυτούς και το  ελάχιστο που μπορεί να τούς χρεώνουν είναι αντίσταση κατά τής Αρχής. Ετσι με μια ά υποτυπώδη, από Νομικής απόψεως διαδικασία σ ένα Τμήμα κι αφού έχουν πέσει κάτι ψιλές παραπέμπουν φοιτητές φοιτήτριες εργάτες υπαλλήλους στη Δικαιοσύνη. Και βέβαια ακριβώς επειδή οι δικογραφίες είναι για να γελάνε οι..κόττες οι κατηγορούμενοι στην πλειοψηφία τους αθωώνονται.  Θα μού πεις υπάρχουν κοινωνίες δίχως μπάτσους; Οχι. Υπάρχουν όμως χώρες πού διαθέτουν Νομικό Πολιτισμό κι ο κάθε μπάτσος ξέρει τα όριά του. Κι όταν βγαίνει για να σταθεί απέναντι σέ μια κινητοποίηση, δεν πάει για να…γαμήσει!! Οχι τίποτα άλλο αλλά γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιστραφούν οι όροι!!

 

Υ.Γ.Επί τη ευκαιρία. Η σημαία τού Πολυτεχνείου μετά την πορεία εξαφανίζεται ακόμα από τη Νεολαία τού ΠΑΣΟΚ; Κι αν ναι μήπως είναι υπεξαίρεση εθνικού συμβόλου;

kapsimi

kapsimi

kapsimi

11 Σχόλια - "όταν ο μπάτσος βγαίνει …μπουρδελότσαρκα"

 1. Ο/Η ηνιοχος λέει:

  «δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί…
  [Εμείς οι δημοσιογράφοι] είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες»

 2. Ο/Η Thomas Katsanos λέει:

  Ελαφρός καθυστερημένο σχόλιο αλλά άκρως επίκαιρο. Κάποιος θείος μου, πριν αρκετά χρόνια, γύρω στο 80 , Ενωμοτάρχης παρακαλώ, η γυναίκα του έπαθε μια ασθένεια στα μάτια και κινδύνευε άμεσα να τυφλωθεί. Οι γιατροί είπαν, στον κύριο Ενωμοτάρχη ότι μόνον στην Αγγλία , στην Αμερική και στην Σοβιετική Ένωση μπορούσε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στα μάτια της θείας. Για Αγγλία και Αμερική ούτε λόγος, δεν είχαν τα χρήματα. Για την Σοβιετική Ένωση μπορούσε, ήταν πολύ φτηνά, αν θυμάμαι καλά θα στοίχιζε γύρω στις 50.000 δρχ. μόνον !! Όμως για κακή τύχη των ματιών της θείας, σε εκείνη την χώρα υπήρχε ο τρισκατάρατος Κομμουνισμός. Δεν γινότανε η γυναίκα , ενός θεματοφύλακα των βασιλικών αξιών και των ηθών των δεσποτάδων , να πατήσει το πόδι της σε μια τέτοια χώρα και να μολυνθεί. Άσε που έπρεπε να την συνοδέψει ο ίδιος. Πως θα μπορούσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός που πληροφορούσε τον λαό για τις διατροφικές συνήθειες των Κομμουνιστών, που σε κάθε γεύμα τους, οι άθλιοι, έτρωγαν και ένα μωρό, κατά προτίμηση νεογέννητο. Θείος μου μεν, ηλίθιος δε. Άφησε την γυναίκα να τυφλωθεί. Οι μπάτσοι παντού και πάντα είναι τα τυφλά και ανεγκέφαλα ανθρωποειδή της εξουσίας. Αν υπάρχει φαιά ουσία στον εγκέφαλό τους, υπάρχει για να κρατά ισορροπία το καύκαλο για να μην γέρνει μπρος πίσω. Ο καλύτερος μπάτσος εάν διαταχθεί, θα ποδοπατήσει και την μάνα του.

 3. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Δεν υπάρχουν, φαντασίωση είναι. Ο μπάτσος είναι παντού μπάτσος, και το λέω έχοντας ζήσει σε αρκετές χώρες, τώρα μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας. Ο μπάτσος παντού είναι μπάτσος, και ναι, δεν είναι δύσκολο να υπάρξουν κοινωνίες χωρίς αυτούς, πανεύκολο είναι.

  Πέρα από αυτό, ωραίο άρθρο

  • Ο/Η G Chat λέει:

   Μας το χαλάς! Δεν υπάρχουν καλοί μπάτσοι; Καλά δεν έχεις ακούσει για την «Ευρώπη των λαών»; Για τα «ευρωπαϊκά κεκτημένα»; Δεν έχεις δει τι ωραία και με πόση αβρότητα βαράνε οι μπάτσοι στας Ευρώπας; Δεν έχεις δει πόσο ευγενείς είναι οι μπάτσοι στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα απέναντι στους μαύρους; Άφθονος νομικός πολιτισμός!

 4. Ο/Η στεφ τσ λέει:

  ωραια ,μας ειπες τι ειναι μπατσος .Πες μας και τι ειναι δημοσιογραφος για να δεσει και η σουπα βρε αδερφε..

  • Ο/Η ηνιοχος λέει:

   «δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί…
   [Εμείς οι δημοσιογράφοι] είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες»

 5. Ο/Η G Chat λέει:

  «Υπάρχουν όμως χώρες πού διαθέτουν Νομικό Πολιτισμό κι ο κάθε μπάτσος ξέρει τα όριά του.»
  Ποιες είναι αυτές οι χώρες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email