Η πόλις εάλω Λεβέντη μου! Παρ΄ το Σταύρο σου και μπρός…

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ • 3 Σεπτεμβρίου 2015

 Πόσο παγερά παρακολουθεί τα πρόσφατα πολιτικά πράγματα τής χώρας αυτός ο Λαός δεν λέγεται.

Αμήχανα και με μια έκδηλη ανησυχία. Κάποιοι, εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. Άλλοι, λες και τους ήρθε κατραπακιά, να μην ξέρουν τι σκατά σημαίνει πια νάσαι σοσιαλιστής, ή αριστερός νέου τύπου, ή νεοδημοκράτης.

Βαρύμαγκας του Ψυρρή, ο Βαγγέλας, πονηρούλης ο Αλέξης και μια ρητορική που μπροστά της ωχριά ο καφενές της Κούλας στα Άνω Πετράλωνα.

Το «αφήγημα» και το «διακύβευμα» έχει γίνει πια το προσφιλές πολιτικό τερψιλαρύγγιο και το Κόμμα μοιράζει τον Ένγκελς σε συζύγους νέων μελών, οι οποίες δεν έχουν διαβάσει πριν μήτε τον…Παπαδιαμάντη, ο οποίος κυρ Αλέξανδρος, μήτε το κερακι μας δεν καταδέχεται, όπως λέει ο αείμνηστος Καρούζος.

Ο Λαπαβίτσας μας διαβεβαιώνει ότι, με όλον τον σεβασμό απέναντι στην οικονομική ολιγαρχία, θα βρούμε την ευτυχία οδεύοντες στην δραχμή. Κι ο λαουτζίκος που έχει στη μπάντα χίλια ευρουδάκια για τον…αξονικό τομογράφο, θα γούσταρε πολύ να στείλει στον διάολο το ευρώ, αλλά τρομάζει μπροστά στο μπατιριλίκι.

Είναι πια σαν νάχουμε χαθεί στην…πολιτική!

Ένας λαός που ορφάνεψε από ηγεσία. Μία πολιτική ηγεσία, στο σύνολό της, κατώτερη των προσδοκιών αυτής της χώρας.

Έτσι φτάσαμε να εμφανίζεται τρίτο κόμμα στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή, επαιρόμενη ότι διώκεται. Με αρχηγό το Μιχαλολιάκο, τον άνθρωπο που μαζί με τον Καλέντζη, στην κηδεία του Μάλλιου, έστειλαν στο νοσοκομείο το Φάτση, τον Οικονόμου, το Μαύρο, το Δημαρά! Που να φανταστεί κανείς, ο,τι οι χθεσινοί τραμπούκοι θα διεκδικούσαν ρόλο στο ελληνικό Κοινοβούλιο και μάλιστα να εμφανίζονται ως τρίτο κόμμα!

Το ΚΚΕ παραμένει καθηλωμένο στο γλίσχρο ποσοστό του μέσα από μια εξαιρετικά αντιφατική εικόνα. Από τη μια να εμφανίζει εντυπωσιακές κινητοποιήσεις με το ΠΑΜΕ κι από την άλλη να παραμένει συρρικνωμένο. Δυο είναι οι πιθανές αιτίες. Η πρώτη, αποδίδεται στην ανωριμότητα του λαού να αντιληφθεί και να αφομοιώσει την πολιτική του Κόμματος. Η δεύτερη, αποδίδεται στην αδυναμία του Κόμματος να προχωρήσει σε προσεγγίσεις πιο σύγχρονες, πού να πείθουν ευρύτερες λαϊκές μάζες. Πάντως, ο,τι κι αν φταίει από τα δυο, εκείνο που ισχύει είναι η μεγάλη απόσταση που διατηρεί από την διαχείριση τής εξουσίας.

Η πρώτη φορά Αριστερά του Αλέξη μας πάγωσε. Πέτυχε το αδιανόητο. Να την στηρίζει στό Κοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία! Σχεδόν φτάσανε να συγκυβερνούν προκειμένου να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ωστόσο ο Βαγγέλας δεν έχανε ευκαιρία να το χρεώνει στον Αλέξη! Πρώτη φορά τόσες διαψεύσεις μέσα σε λίγο χρόνο…

Χαμένοι πότε εδώ και πότε εκεί οι Νεοδημοκράτες..Τη μια περίοικοι και οδοιπορούντες κάπου ανάμεσα Κηφισιά και Ραφήνα κι άλλοτε περιφερόμενοι μουστακαλήδες στην Πλατεία Ψυρρή, με ανάλαφρη αργκό πρωτοετούς φοιτητή Νομικής. Προλετάριοι πάντα της συντήρησης. Συμπαθείς αλλά μοιραίοι!

ΠΑΣΟΚ (γέλια…)

Ο Παναγιώτης! Πάντα με το σύνδρομο του έκπτωτου του Περισσού, τίμιος και ειλικρινής, πλην με πολιτική εμβέλεια συνιστώσας..

Ξαφνικά, τα ιδεολογικά μαχαίρια μπήκαν στα θηκάρια κι όλοι μεμιάς γίνανε πρόδρομοι της συναίνεσης, πλην του ΚΚΕ και της ΧΑ. Μια πολιτική αμηχανία σε συνδυασμό μ΄ έναν αδιόρατο φόβο πλανάται στην πλειοψηφία. Οι αναλυτές, καθένας από το δικό του πόστο, εκθειάζουν τα προτερήματα του ενός, αναδεικνύοντας τα ελαττώματα του άλλου. Μια πολιτική πλήξη στην πιο κρίσιμη στιγμή που περνάει ο τόπος μετά την απελευθέρωση του. Αν και εμφανίζουμε πληθωρισμό τελάληδων της πολιτικής, η πολιτική είναι απούσα και η κρίση πάντοτε παρούσα. Τα λόγια πολλά, μα οι πολιτικές πρωτοβουλίες ανύπαρκτες, ή όπου είναι υπαρκτές, διαχειρίζονται την κρίση υπέρ της…κρίσης. Το έλλειμμα πολιτικού αναστήματος στον τόπο κάθε μέρα γίνεται και πιο εμφανές.

Έτσι βρήκαν ευκαιρία να εμφιλοχωρήσουν, από την πίσω πόρτα, δυο απίθανοι τύποι, τηλεοπτικά προϊόντα εγχώριας παραγωγής, του απόλυτου λαϊκισμού και της προχειρότητας. Από τη μια ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπόδειγμα πολιτικής ανοησίας, που ωστόσο έφτασε να έχει και ακροατήριο…ακαδημαϊκό! Κι από κοντά κάποιες κυρίες αμφιβόλου γούστου και αισθητικής. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι το ΠΟΤΑΜΙ εκπροσωπεί επάξια το κιτς στην πολιτική!

Έτερος Καππαδόκης, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, ο,τι πιο λούμπεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην τηλεόραση, στην ίδια τηλεοπτική συχνότητα με εκείνη του..Ερωτοδικείου! Ο κ. Λεβέντης υπήρξε ένας δημοσιομανής από τα γεννοφάσκια του. Αφού απέτυχε παταγωδώς ως λαϊκός αοιδός, το γύρισε στην πολιτική. Δεν του έφτανε του ανδρός το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο. Ντε και καλά να μοστράρει τη φάτσα του όπου νάναι κι όπως νάναι, αρκεί να απολαμβάνει δημοσιότητα. Έτσι τόρριξε στην πολιτική, προκαλώντας ενίοτε με τις εξάρσεις του το γέλιο έως..δακρύων! Αποτελούσε τον πλέον διασκεδαστικό μονόλογο στην ελληνική τηλεόραση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις Αριστοφάνειες παραβάσεις!

Όμως επέμενε, και να που ήρθε η ώρα της δικαίωσης του, από ένα κοινό δραματικών αδιεξόδων. Ο άνθρωπος που απέτυχε ως κακέκτυπο του… Πανταζή, φαίνεται ότι θα πετύχει ως…πολιτικός!

Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Να δίνουμε ψήφο στην απελπισία. Να προσφέρουμε θέση στα έδρανα τής Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε πρόσωπα που κινούνται στό όριο του γραφικού έως και γελοίου. Είμαστε απόλυτα αξιοθρήνητοι πια.

Διαφήμιση

6 Σχόλια - "Η πόλις εάλω Λεβέντη μου! Παρ΄ το Σταύρο σου και μπρός…"

 1. Ο/Η G.T. λέει:

  «Ο Παναγιώτης! Πάντα με το σύνδρομο του έκπτωτου του Περισσού, τίμιος και ειλικρινής, πλην με πολιτική εμβέλεια συνιστώσας.»
  Αλήθεια πόσο τίμιος και ειλικρινής μπορεί να είναι κανείς, όπως ο κ. Λαφαζάνης, όταν υπήρξε στέλεχος του κομμουνιστικού κινήματος, που σημαίνει ότι ξέρει πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιςτικοί οργανιςμοί δεν αναμορφώνονται, δεν εξωραϊζονται, δε μεταμορφώνονται σε καλοκάγαθες φιλάνθρωπες οργανώσεις; Ο κύριος έντιμος και ειλικρινής συνέβαλλε στην εξαπάτηση του λαού ενώ ήξερε κύριος Σκιαδόπουλε! Ο κύριος έντιμος και ειλικρινής χρησιμοποίησε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τους αγώνες της αριστεράς για να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής του ΕΑΜ (sic) !!! Ο κύριος έντιμος και ειλικρινής μαζί με κάποιους που χρησιμοποίησαν τη γραφίδα τους ως όπλο με τον ίδιο ειλικρινή και έντιμο τρόπο προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτό που λύνει όλα τα προβλήματα είναι ο κυβερνητισμός κύριε Σκιαδόπουλε. Ο κύριος έντιμος και ειλικρινής ξέρει πολύ καλά, όπως και εσείς κύριε ότι αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα είναι να παλεύεις για τη συνειδητότητα και την οργάνωση του λαού. Κι όμως ο κύριος έντιμος και ειλικρινής καθήλωσε το συνδικαλιστικό κίνημα και η συνειδητότητα περιορίστηκε στο «είμαστε ωραίοι και θα τους πείσουμε θέλουν δε θέλουν» για να φτάσει λίγο πριν το δημοψήφισμα να αποκαλεί το 47σελιδο ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ!!! Ο κύριος έντιμος και ειλικρινής να φτάσει πριν το δημοψήφισμα να κρύβεται πίσω από το περίφημο «το ΟΧΙ δε σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη, δε σημαίνει έξοδο από την ΕΕ, δε σημαίνει ρήξη!» (Αλήθεια θυμάστε εσείς κάπου, κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος να υπερασπίζει τη ρήξη; Το ΟΧΙ μέχρι τέλους;) θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά από τα έντιμα και ειλικρινή αλλά και κουράζουν και κουραστήκαμε. Δυστυχώς κουραστήκαμε όχι από τον αγώνα αλλά από την υποκρισία. Και αν βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε εμπαθείς, κακόβουλους, κομπλεξικούς και ότι άλλο θέλετε, αν βιαστείτε να πείτε ότι δε τα βάζουμε με τον πραγματικό αντίπαλο αλλά με τους συμμάχους, τότε θα σας πω ότι σε περιόδους κρίσης, ο κυριότερος εχθρός για το κίνημα είναι ο οπορτουνισμός κύριε Σκιαδόπουλε και αυτό δεν είναι δικό μου, αλλά του ΜΕΓΑΛΟΥ!

 2. Ο/Η Φάρκωνας Κώστας λέει:

  Πολύ καλό το κείμενο….όμως απλές διαπιστώσεις.Πού μπορεί να μη μπορεί ο καθένας να τις αποτυπώσει έτσι αριστοτεχνικά ,παρόλα αυτά υπάρχουν στο κεφάλι των περισσοτέρων. Από προτάσεις δε βλέπω !!!

 3. Ο/Η KOK λέει:

  Ρε παιδια μην πυροβολειτε τον Αρη.Τον βλεπω σε ολες τις συγκεντρωσεις του ΚΚΕ.

 4. Ο/Η Ελπίδα λέει:

  Όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ ξέρουν πολύ καλά γιατί το κάνουν! Έχουν την ιστορική πείρα και τη λογική ως οδηγό! Κι αλοίμονο μας κ. Σκιαδόπουλε αν το ΚΚΕ δεχόταν να υπηρετήσει την αστική τάξη ως διαχειριστής της!

 5. Ο/Η Christina Deligianni λέει:

  Πάλι καλά που είδες τις εντυπωσιακές κινητοποιήσεις… κ όπως γνωρίζεις αλλά αποσιωπάς (εσκεμμένα ???) αυτό είναι πολύ πιό σημαντικό από τα ποσοστά…κ ομολογησέ το.. ο κόσμος που ακολουθεί το ΚΚΕξέρει πολύ καλά γιατί.. κ δεν είναι σαν κάποιους που την μιά μέρα εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ κ σε 6 μήνες το παίζουν απατημένοι σύζυγοι…ονόματα δεν λέμε υπολείψεις δεν θίγομε..!!!

 6. Ο/Η Παναγιώτης Χατζέλλης λέει:

  «»»Πάντως, ο,τι κι αν φταίει από τα δυο, εκείνο που ισχύει είναι η μεγάλη απόσταση που διατηρεί (σημ. το ΚΚΕ) από την διαχείριση τής εξουσίας.»»»»
  Ορίστε;;; Ποιας εξουσίας;;; Να διαχειριστεί αυτή του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ;;;;
  Δεν κρατάει «απόσταση», ΑΡΝΕΙΤΑΙ!!!! Και καλά κάνει!!!@

Άποστολή άρθρου μέσο Email